İlhan ERSAN
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
08 Nisan 2019 Pazartesi

Bodrum Ticaret Odamızın “Sürdürülebilirlik Politikası” ile birlikte heyecanla beklenen dergisi Bodrum Mavi Dergimiz 2019 sezonu öncesi sizlerle yeniden birlikte.

Yerelde ve ülke gündeminde seçimlerin de son bulmasıyla ekonomik atılımlar yeniden gündemimizde.

Esnaf, tacir ve tüccarlarımızın dalgalı ekonomik kur nedeniyle yaşadığı sorunların çözümü için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Oda ve Borsaların girişimiyle İstihdam Seferberliği başlatıldı. Özellikle turizm sezonu öncesi bu teşviklerin büyük faydası olacağını düşünüyorum.

Tüm üyelerimizi seferberlik kapsamında uygulanan teşvik programlarını kullanmaya davet ediyorum. Tüm işverenlerimiz bilir ki personel konusu bir işletmeyi hem olumlu hem de olumsuz etkileyebilecek kritik bir konudur.

İstihdam teşvikleriyle işletmelerimizin üzerindeki insan kaynağı yükünü hafifleterek, işletmelerimizin maliyetlerini düşürmek, nitelikli elemanı yetiştirmek oldukça önemli bir adım olacağından, tüm üyelerimiz tarafından dikkate alınmalı ve uygulanmalıdır.

Hepimizin bildiği gibi tüm yıl hazırlıklarını yürüttüğümüz, tanıtım ve ön rezervasyonlarla heyecanla beklediğimiz 2019 turizm sezonumuz yaklaşıyor. İlk yabancı uçuşlarımızla gelen ziyaretçilerimiz Bodrum’da tatillerine başladılar.

Yerli ve yabancı turist sayıları açısından sayısal olarak yüzlerin güleceği ve tüm Bodrum’a bol kazanç getirecek bir sezon temenni ederim.

Sizleri sevgi ile selamlıyorum.

 

İlhan Ersan

Meclis Başkanı