Mahmut Serdar KOCADON
DENİZ TURİZMİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
17 Ekim 2018 Çarşamba

Bodrum Ticaret Odası adına tüm Bodrumlulara, üyelerimize yoğun geçen bir turizm sezonunu tamamlayıp, yine Bodrum"u tercih eden ziyaretçilere unutulmaz tatil anıları yaşattıkları için teşekkürlerimi sunuyorum.

Dergimiz ile yeniden sizlerin huzurundayız. Bodrum Mavi 89. Sayısına ulaşmanın mutluluğu içinde. Ticaret Odaları içinde hala yayın hayatına devam eden ender yayınlardan olan Bodrum Mavi ile siz değerli üyelerimize hem Odamız faaliyetlerini anlatırken, hem de sektörel önemli bilgiler aktarmaya çalışıyoruz.

Bu sayımızda bizi heyecanlandıran önemli konulardan biri olan “deniz turizmini” işledik.

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde deniz turizmi, talebin en yüksek olduğu turizm dallarından birisi olup, yüksek gelir grubunda hizmet sunan bir alternatif olarak dünyada öne çıkmaktadır.

Bodrum"da nitelikli bir kapasite ise eşsiz güzellikteki mavi yolculuk rotaları ile birleşerek yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin tercihi olmaktadır.

Bodrum olarak şansımız mavi yolculuğun doğduğu bu güzelliklere sahip olmamız. Bodrumlular olarak en önemli görevimiz ise bu değerlerimizin korunarak sürdürülebilirliğini sağlamaktır.

Gerek koyların ve etrafının doğal yapısının korunması, gerekse deniz kirliliğinin önlenmesi gibi pek çok faaliyetimizi Bodrum Ticaret Odası olarak diğer kurum ve kuruluşların işbirliğinde koordineli bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

 

En derin sevgi ve saygılarımla,

 

Mahmut S. KOCADON

Yönetim Kurulu Başkanı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI