Mahmut Serdar KOCADON
BODTO Seçimleri
08 Temmuz 2013 Pazartesi

Sevgili BODTO üyeleri, çok kıymetli Bodrumlular,

Bodrum Ticaret Odası seçimleri demokratik bir ortamda gerçekleştirildi. BODTO üyelerimiz bu seçimde, rekor denilecek bir sayıda katılım sağladılar. Bu demokrasi ve odamıza sahip çıkmak adına çok önemliydi. Hepimiz Bodrum Ticaret Odasının meclis ve komitelerinde görev alarak Bodrum'a hizmet etmek, katkı sağlamak, için yarıştık. Bu bir hizmet etme yarışıydı. BODTO üyeleri demokratik haklarını özgürce kullanarak meclis ve komite üyelerini seçtiler. BODTO üyeleri bizlere, sekiz yıllık dönemde yaptığımız çalışmalarımızı ve projelerimizi dikkate alarak, bir dönem daha hizmet verme yetkisini teveccüh etti. Daha önce de söz verdik; Bodrum ekonomisinin gelişmesi, turizmin büyümesi, sosyal ve kültürel yaşamına katkı koymak için çok çalıştık. Bu dönemde de yine söz verdiğimiz gibi, çok daha fazla çalışacak, proje üretecek ve uygulamaya sokacağız.

Bize olan güvenin ve sorumluluğun bilincindeyiz.

Seçime iki grup olarak girdik. Her iki grupta yoğun bir şekilde hizmet etme yarışını kazanmak adına çok çalıştı. Her iki grupta önümüzdeki döneme dair projeler sundu. BODTO üyeleri de her iki gruptan görev almak isteyenleri meclise yerleştirdi. Şimdi yarışan bu iki grup, bir oldu. Üyelerimize ayrı ayrı söz verdiğimiz projelerde bir oldu. Şimdi çok daha güçlü, çok daha azimli bir şekilde, sizlere verdiğimiz sözlerimizi yerine getirmek için çalışmaya başladık. 

Turizmde global krizin etkileri ile sıkıntı yaşanıyor. Bu nedenle alternatif yollar aramak ve projelendirerek uygulamaya sokmamız gerekiyor. Türkiye'ye gelen turist sayısı geçtiğimiz yıl küçükte olsa, bir düşüş yaşadı. Bodrum'da ise artı olarak tamamladı. Bunda hem Bodrum'un özel yapısı, dokusu, hem de farklı turizm seçenekleri üreterek, tanıtım çalışmalarına ağırlık vererek hep birlikte başardık. Önümüzdeki dönemde bu tanıtım çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Farklı destinasyonlara yönelik olarak başlattığımız çalışmaların alanlarını genişleteceğiz. Çin ve Hindistan ile birlikte İskandinav ülkelerine yönelik olarak yaptığımız tanıtım çalışmaları artarak devam edecek. Fuarlarda geçmiş dönemlerde olduğu gibi özel stantlarımız ile Bodrum'u en iyi şekilde tanıtacak, Bodrumlu tüccarlarımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz.

Bodrum'un önemli markası ahşap teknelerimiz için başlattığımız tanıtım ve pazarlama çalışmalarını da artıracağız. Yurt içinde birkaç yat ve tekne fuarına imalatçılarımız ile birlikte katıldık. Aldığımız sonuçlar olumlu. Bu dönemde Bodrum ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan yat imalat sektörümüzün tanıtım ve pazarlama çalışmalarını daha da genişleteceğiz.

Bodrum'da turizmi 12 yaymak ve Bodrum'u turistlerin tercih edeceği cazibe merkezi haline getirmek en önemli hedeflerimizden birisidir. BODTO olarak, 6 bini aşkın sayıda üyemizle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyoruz. Bu sebeple bölgemizin turizminin gelişmesi, kalitenin, turist sayısının ve niteliğinin artmasına yönelik farklı çalışmaları hayata geçirme arayışındaydık. Aradığımız yanıtı iki yıl önce İngiltere'de katıldığımız World Travel Market Fuarı'nda açıklanan bir raporda bulduk. Orada 2015 yılında tüm rezervasyonların yarısından fazlasının akıllı telefonlar üzerinden yapılacağı ve sosyal medyanın turizm tanıtımındaki öneminden bahsediliyordu. Biz de bunun üzerine bu konudaki uygulamaları araştırdık, ne yapabiliriz dedik ve “Let's Bodrum!” projemiz böyle doğdu. Böylece geleceğe yönelik dijital turizm ve mobil ödemeler (cashless city), bir başka deyişle yeni dünyanın teknolojik tüm imkanlarını Bodrum'un mevcut değerine katma kararı aldık. Yüksek sezon haricinde gerçekleştirilecek pek çok farklı etkinlikle Bodrum'u tam bir cazibe merkezi haline getirmeyi arzu ediyoruz. Let's Bodrum!"un ilk ayağı olan Let's Bodrum Kart ile sağlanacak avantajların Bodrum'u ziyaret edenlere kendilerini ayrıcalıklı hissettirmeyi, üye işyerlerinin ise ticaretlerini 12 aya yayarak, iş hacimlerinde artış sağlamak istiyoruz. BODTO öncülüğünde hayata geçirilecek olan proje ile ayrıca, üye işyerleri program destekçilerinin gücünden faydalanırken, proje kapsamında yer alan tüm dijital ve basılı mecralarda kendilerini tanıtma olanağı bulacak. Böylece Let's Bodrum!, Bodrum'da faaliyet gösteren işyerlerinin uluslararası tanıtımına olanak tanıyacak.

BODTO üyelerinin teveccühü ve bilinçli seçimi ile yepyeni güçlü bir kadromuz oldu. Bu kadro üretmek için heyecanlı ve azimli. Bu yenilenen kadro ile Bodrum Ticaret Odası çok daha güçlü ve üretken olacak. Bodrum ekonomisini, turizmini, sosyal ve kültürel yaşamını çok daha ileri bir seviyeye çıkartacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu ve kaygısı olmasın. Bodrum'un kültüründe rekabet ve yarış vardır, ama kavga asla yoktur. Birlik, beraberlik vardır, ayrılık asla yoktur. Geleceğe yönelik hep umut vardır, umutsuzluk, yılgınlık asla yoktur.

Sevgi, saygı, hoşgörü vardır, akıl vardır, bilime inanç vardır Bodrum'da.
Bu nedenle Bodrum bu günlere kadar gelmiştir.
Geleceğimizde bu değerlerimizden dolayı parlak ve aydınlıktır.

Saygı ve Sevgilerimle
Mahmut S.KOCADON
Yönetim Kurulu Başkanı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI