BODTO BAŞKANI BODRUM İÇİN ÇÖZÜM İSTEDİ
Tarih: 21 Aralık 2017 Perşembe 08:17

TOBB Ticaret Odaları Konsey toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin ve Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu’nun da katılımıyla 19 Aralık 2017 Salı günü Ankara’da gerçekleşti.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Konsey Üyesi olarak yer aldığı toplantıda Bodrum hakkındaki sorunları Bakan Tüfenkçi’ye iletme fırsatı yakaladı.

Her yıl Ticaret Odaları’nın katılımıyla gerçekleşen TOBB Ticaret Odaları Konsey toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “2017’de elde ettiğimiz olumlu sonuçlarla rehavete kapılmamalı, riskleri göz ardı etmemeliyiz. Ama fırsatları da gözden kaçırmamalıyız. 2018’de küresel büyüme ve ticaret, bu seneden daha iyi olacak gibi görünüyor. Biz de bundan payımızı almalıyız. İstihdam, üretim ve ticaret teşviklerini sürdürmeliyiz Kamu ve özel sektör el birliği içinde çalışarak, yüksek büyüme temposunu kalıcı hale getirebiliriz” dedi.​

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon katıldığı Konsey Toplantısında BODTO tarafından hazırlanan sorunlar raporunu sunma imkânı yakaladı.

BODTO Bodrum için çözüm arayışını sürdürüyor

Toplantıda söz alan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Konsey Üyesi Mahmut Serdar Kocadon, Bakan Tüfenkçi’ye Bodrum’da yaşanan başta ecrimisil kapsamında işletmelerin ödemek zorunda kaldığı cezalar konusunda sorunları paylaşırken, Ekim ayından bu yana Yunan Adaları ile yaşanan ticari yatların dolaşımındaki tedbir kararının Bodrum’a etkileri konusunda sunum yaptı.

Bodrum Ticaret Odası’nın hazırladığı raporun dikkat çeken bir diğer başlığı da turizm kentlerindeki bütçe yetersizliği olurken TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bu konuya değindi. Hisarcıklıoğlu, “Turizm mevsiminde bu şehirlerin bütçesi yetersiz kalıyor. Zira belediye gelirleri, turist miktarını dikkate alınmadan belirleniyor. Vergilerin şirket merkezi olan illerde ödenmesinden dolayı, asıl yükü taşıyan, üretimin yapıldığı şehirlere haksızlık yapılıyor. Üretim ve ticaret hangi şehirde yapılıyorsa vergi gelirinden pay aktarımı da ona göre düzenlenmeli” dedi.

Diğer Odalarında görüş ve önerilerini sunmasıyla süren toplantı sonunda ilgili Bakanlıklarla TOBB nezdinde çalışmalar başlatılacaktır.