YAPILANDIRMA DEVAM EDİYOR
Tarih: 01 Şubat 2017 Çarşamba 16:41

27.01.2017 tarihinde yayınlanan 6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 26. Maddesi 6736 sayılı kanuna geçici 2. bir madde eklenmiştir. T.C. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) konu ile ilgili duyuruda bulunmuştur.

Kanun kapsamında, 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süreleri, 11. Maddenin onuncu ve on birinci fıkralarına göre ödenecek taksitler hariç olmak üzere, taksit ödeme sürelerinin bitim tarihinden itibaren dörder ay uzatılmıştır.

“Yapılandırmaya başvurmuş BODTO üyelerinin aidat borçları için 2017 yılı Mayıs sonuna kadar ödeme imkânı getirilmiştir.”

Bu kapsamda, 6736 sayılı kanun kapsamında yapılandırma için başvuruda bulunmuş ancak Kasım ve Aralık ayları taksitlerinden herhangi birini veya ikisini ödemeyerek yapılandırması bozulan üyeler, taksitlerin vade tarihinden, 6770 sayılı kanunun yayımlandığı tarih olan 27.01.2017 tarihine kadar hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte, borçlarını Mayıs 2017 sonuna kadar ödemeleri halinde yapılandırmandan yararlanmaya devam edebileceklerdir.

Yapılandırmaya başvurmuş, Kasım Aralık ayı taksitlerini ödemiş üyeler için ise taksitlerinin devamı, dörder aylık erteleme dikkate alınarak Mayıs 2017 tarihinden itibaren teselsül ettirebileceklerdir.