BODTO Yeni Hizmet Binası Bölgesel Mimari Proje Yarışması

BODTO BASIN BÜLTENİ

03.08.2015

BODTO Yeni Hizmet Binası İçin Bölgesel Mimari Proje Yarışması Açtı

1998 yılından bu yana mevcut yerinde, ekonomik ve sosyal hayata yön verme hedefiyle çalışmalarını yürüten BODTO, üyelerine ve paydaşlarına daha iyi hizmet sunabilmek için hizmet binasını yeniliyor. Bu kapsamda Bodrum Ticaret Odası tarafından Yeni Hizmet Binası İçin Bölgesel Mimari Proje Yarışması açıldı.

Gerek kanunla tarif edilen görevlerini yerine getirmek gerekse üyelerinin ve toplumun gelişimine katkı vermek üzere yaptığı yaygın faaliyetler için yeni bir Hizmet Binası yapma kararı alan Bodrum Ticaret Odası, hizmet binasının Bodrum Mimarisini de yansıtmasını amaçlıyor.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar KOCADON, konu ile ilgili olarak “ Bodrum dediğimizde Dünyada ve ülkemiz genelinde oluşan algı hepimiz için gurur kaynağı, Odamızda TOBB’a bağlı Oda ve Borsalar içerisinde gerek hizmetleri gerekse başarıları ile ilk 10 ticaret odasından biri. Yaklaşık 6.000 civarı üyemize ve Bodrum geneline mevcut binamızda hizmet vermekte güçlük çekiyoruz. Bu nedenle Konacık Mahallesinde bulunan 1.801 m2’lik arazi üzerinde yeni hizmet binamıza geçerek, çalışmalarımızın çıtasını da yükseltmek istiyoruz. Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği ile birlikte yürüttüğümüz çalışma ile bugün hizmet binamız için proje yarışmamızı ilan ediyoruz. Bölgemizdeki tüm Mimarların projeye katılmalarını ve tasarımlarını heyecanla bekliyoruz.” dedi.

Bodrum Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası Bölgesel Mimari Proje Yarışması

Bodrum Ticaret Odası tarafından Mimarlar Odası Muğla Şubesi Bodrum Temsilciliğinin işbirliği ile açılan Mimari proje yarışmasının ilan tarihi 03.08.2015’tir. Son Proje teslim tarihi ise 05 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 17.00’dir.

Yarışma sonunda jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda 1.’ye 20.000 TL, 2.’ye 15.000 TL, 3.’ye 10.000 TL ve 3 adet Mansiyon 5.000 TL ödül verilecektir.

Yarışmaya Başvuru Koşulları

Yarışma TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesine kayıtlı mimarlara açık bölgesel, sınırlı ve tek kademelidir. Yarışmaya katılacak yarışmacıların (Ekip olarak katılanların her birinin) aşağıdaki hususları yerine getirmesi şarttır. Ekip olarak katılanların, idare ile ilişkilerin yürütülmesi ile sınırlı olmak üzere, ekipten birini ekip temsilcisi ( Muğla Şubeye kayıtlı) olarak belirtmesi gerekir. Yarışmaya ekip olarak katılan ortakların her biri idareye karşı müşterek ve müteselsilden sorumludur.

·          TMMOB Mimarlar Odası üyesi olmak ve meslekten men cezalısı durumunda olmamak,

·          Jüri üyelerini ve raportörleri belirleyen ve atayanlar arasında olmamak,

·          Jüri üyeleri (asli, yedek) ve raportörlerle, bunların 1. Dereceden akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak,

·          Jüri çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılmamak,

·          Şartname alıp, isim ve adreslerini yarışma raportörlüğüne kaydettirmek. Ekip olarak katılanlardan bir kişinin bu şartı yerine getirmesi yeterlidir.

·          Yarışmacıların TMMOB Mimarlar Odasına kayıtlı olmaları, şartnameyi alarak adres bırakmış olmaları zorunludur. Yarışmacılar, “Bodrum Ticaret Odası Kıbrıs Şehitleri ad. Yokuşbaşı Mah. No:30 Bodrum Muğla” adresine başvurarak şartnameyi temin edebilecekleri gibi www.bodto.org.tr web adreslerinden de şartnameye ulaşabileceklerdir. Şartname bedeli 250-TL’dir. Yarışmacılar bu tutarı, BODTO’nun Garanti Bankası Bodrum Şubesi IBAN NO, TR27 0006 2000 3090 0006 2991 04 nolu hesabına yatırdıklarına ilişkin belgeyi kimlik zarfı içine koyacaklardır.

Yarışma ve detayları hakkında bilgi edinmek isteyen kişi ve firmalar, BODTO’dan bilgi alabilirler.

Yarışma hakkında sorularınız ve Yarışma şartnamesine ulaşmak için:

Nigar Başkaya-Bodrum Ticaret Odası

Kıbrıs Şehitleri Cad. Yokuşbaşı Mah. No:30 Bodrum-Muğla