Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarının Ziyareti

BODTO BASIN BÜLTENİ

16 Haziran 2015

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Bodrum Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti

G20 kapsamında Bodrum’da bulunan Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Sylvain Berger 16 Haziran 2015 Salı günü, Fransa Bodrum Fahri Konsolosu Françoise Olcay ile birlikte BODTO’yu ziyaret etti. Ziyarette BODTO’yu temsilen Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya ve Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Eyinç ve Orhan Dinç ile Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder yer aldı.

BODTO heyeti, Bodrum’un sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler verirken, Sylvain Berger’e BODTO tarafından Fransızca olarak hazırlanan Bodrum tanıtım ve ekonomik yatırımlar kitabı sunuldu.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon; Bodrum’un ekonomik yapısı ve lokomotif sektörlerinden söz ederken, Bodrum’un başta turizm sektörünün öncülüğünde yat imalatı, inşaat sektörünün geliştiğini, yatırımların bu alanlarda yoğunlaştığını, ancak sürekli bir ekonomi için farklı alanlarda da yeni yatırımların artması gerektiğini ifade etti.

BODTO Bodrum’da yat imalatının önemini vurguladı.

Yat imalatçılarını beraber ziyaret etme teklifi sunulan Berger ileri tarihlerde imalatçıları ziyaret edeceğini, yatırımlar konusunda ise ilgili birimlerle görüşeceğini belirterek, Fransa ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Fransa ve Türkiye arasında öncelikle otomotiv, bankacılık, enerji ve ilaç sektörü ile ilgili ilişkilerin son dönemde geliştiği de belirtildi. Berger, Bodrum’un Fransa’da etkin ve doğru bir şekilde, Konsolosluk ve işadamlarının desteği ile anlatılması gerektiğini söyledi.

Daha önce 2 kez Bodrum’a gelmiş olan ve daha da sık gelmek istediğini belirten Berger, tarihi alanlar, Kale, Mozole, deniz kenarındaki dükkan ve restoranlar ile çevre güzelliklerinden etkilendiğini anlattı. Mahmut S. Kocadon, Berger’e Bodrum’dan bir ev almasını önerdi.

Berger, BODTO heyetine teşekkür ettikten sonra Bodrum’un çok güzel bir yer olduğunu ve gelecekte de böyle kalmasını umduğunu söylenerek BODTO’dan ayrıldı.