BODTO’DA 8 MART COŞKUSU

Bodrum Ticaret Odası’nda 8 Mart kapsamında gün boyu organizasyonlar devam etti. Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Efe ile Erdem Ağan BODTO Kadın çalışanlarını ziyaret ederek emekçi kadınlar gününü tebrik etti ve kendilerine çiçek dağıttı.

Ayrıca yine bu anlamlı gün kapsamında Bodrum Ticaret Odası Sergi Salonunda “Dokunuş” Temalı Karma Sergi açıldı. BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan’ın açılışını yaptığı sergiye çok sayıda akademisyen ve sanatsever katıldı. Meclis Başkanı İlhan Ersan yeni hizmet binasının yapılırken sadece ticari hayatı değil aynı zamanda sosyal yaşamı da beslemesi için tasarlandığının altını çizerek bu anlamlı günde böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi ve “Böyle anlamlı bir günde değerli kadınlarımızın, tüm Bodrumlu emekçi kadınlarımızın gününü kutluyorum.” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Köse ise, “Bugünkü sergi aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Bodrum’un kültür sanat hayatına somut katı yapma isteğimizin bir sonucudur ve mutluluk verici bir tablodur.  Bodrum’daki ve dünyadaki tüm kadınların günü kutlu olsun. Umuyoruz ki onlar hak ettikleri sevgi ve ilgiyi her zaman alabilsinler.” diyerek sözü Bodrum GSF Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Zöngür’e bıraktı. Zöngür, “Öncelikle Bodrum Ticaret Odası’na bize böyle bir imkanı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca çok nazik ve yardımsever personeline de bize burayı açtıkları ve yardım ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Bodrum’dan ve şehir dışından hocalarımızın katılımıyla bu sergiyi gerçekleştiriyoruz. Burada hepimiz gönüllü olarak çalıştık ve hep beraber sergi açalım dedik, keyifli bir sergi katılımı diliyorum” dedi. Bu vesile ile Dünya Emekçi Kadınlar Gününü de kutlayan Doç. Dr. Canan Zöngür, emekçi kelimesinin özellikle altını çizmek istediğini belirterek, bugünün tarihi bir nedeni olduğunu belirtti ve şöyle dedi: “129 kadın işçinin yanması sonucu Birleşmiş Milletler 8 Mart gününü anma günü olarak belirlemiştir. Bugün aslında bir kutlama, hediye alıp verme günü değildir.  Çalışan, emek veren, emeği göz ardı edilen tüm kadınların günü kutlu olsun.”.

bto_1384.jpg

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin organizasyonu ve Bodrum Ticaret Odası’nın ev sahipliği ile gerçekleşen sergide 36 sanatçı tarafından heykel, seramik, fotoğraf, resim, grafik dallarında eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi geniş katılımla eser sahiplerinin ziyaretçilere çalışmalarını anlatmaları ile devam etti.

“Dokunuş” temalı sergiyi 22 Mart tarihine kadar Bodrum Ticaret Odası Sergi Salonunda, danışmaya bilgi vererek, saat 09.00-12.30, 13.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.