GİRİŞİMCİ KADINLAR TOPLANTISI

Türkiye'deki girişimci kadınlar, 8 Mart Cuma günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldığı organizasyonda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi bölgemizi temsil etti. Organizasyonda konuşan girişimci kadınlar girişim hikayelerini diğer kadınlarla paylaştı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü girişimci kadınlar bir arada kutladı. Türkiye Girişimci Kadın Buluşması, Ticaret Bakanlığı ev sahipliğinde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organizasyonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleşti.

Toplantıya Odamızı temsilen Meslek Komitesi Üyelerimizden Muğla Kadın Girişimciler İl İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Duygu Ağırman ve İl İcra Komitesi Üyesi Gamze Demirci katıldı. Toplantıda ayrıca Muğla Kadın Girişimciler İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, İl İcra Komitesi Üyeleri Pınar Canan Topuz, Büşra Tuncer ve Hicran Ayva Yeşertener de hazır bulundular.

img-20190308-wa0011.jpg

Konuşmasına kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Emine Erdoğan, "Gençlerimizin, kadınlarımızın zihin sandıklarında tuttuğu mücevherleri bir bir ortaya çıkarmalarını bekliyoruz. Kıymetli hanımefendiler, mantık bizi A noktasından B noktasına götürür. Oysa hayal gücü bizi her yere taşır" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise bu özel günde büyük bir müjde verdi. Pekcan, "Kadınlarımızı, kadın girişimcilerimizi ihracatçı yapmak için onların finansman desteğine ihtiyacı var. Biz bunu teminen, Eximbank da burada, QNB Finansbank ile beraber kadın girişimcilerimiz, kadın ihracatçılarımız için, yeni bir finansman paketi açıklayacağız. Bugün saygıdeğer hanımefendinin himayelerinde, onun huzurunda genel müdürlerimiz bu imzayı atacak. Bu kredi, yüzde 51'i kadın olan şirketlerimize, firmalarımıza, ihracat kaydıyla verilecek ve toplamda 200 milyon Dolar, ilaveten 100 milyon TL. Kadının ekonomik olarak güçlenmesi demek, toplumsal refahın kesin olması demek" dedi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 20.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.