1. BODRUM DENİZ MÜZESİ “ÇOCUK RESİM YARIŞMASI”

HALİKARNAS BALIKÇISI

HALİKARNAS BALIKÇISI’NI TANI, ANLA VE RESMİNİ YAP !

Katılım: 7. ve 8. Sınıflar

Son Başvuru: 3 Mayıs 2019

Başarı ödülleri

Başarı Ödülü / Mavi Yolculuk

Başarı Ödülü / Sualtı Fotoğraf Makinesi

Başarı Ödülü / Yelken Kursu

Dereceye girenlere ayrıca, Halikarnas Balıkçısı'nın kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan tarafından imzalanmış Balıkçı kitapları hediye edilecektir.

Bodrum Deniz Müzesi 2018-2019 Eğitim Yılı Öğrenci Programları kapsamında gerçekleşecek yarışmanın Şartnamesi için bodrumdenizmuzesi.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM

Bodrum Deniz Müzesi

YARIŞMANIN ADI

1.Bodrum Deniz Müzesi Çocuk Yarışması

YARIŞMANIN KONUSU

Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı)

YARIŞMANIN AMACI

Çocukların, değerli ve kült kişi Cevat Şakir Kabaağaçlı’yı (Halikarnas Balıkçısı) tanımalarını;  hayat felsefesini, Bodrum’a ve insanlığa kattıklarını kendi yöntemleriyle keşfetmelerini sağlamak.

YARIŞMADA İZLENECEK YOL

Aile fertleri/ büyükler, çocukları Balıkçı’yla ilgili araştırma yapmaya yönlendirmelidir;

Müze’ye gelip, Cevat Şakir Kabaağaçlı Koleksiyonu özel bölümünde bulunan fotoğrafları, kişisel eşyaları, yazdığı kitapları ve eserlerini görebilirler.

Yazdığı kitaplardan satın alıp okuyabilirler.

İnternet üzerinden araştırma yapabilirler.

Öğretmenlerine danışabilirler.

HEDEF KİTLE

Bodrum Yarımadası genelinde Orta Okul Öğrencileri (7. ve 8. Sınıflar)

YARIŞMA TAKVİMİ

Son başvurular 3 Mayıs 2019 saat 17.00’a kadar  Bodrum Deniz Müzesi’ne yapılacaktır.

Yarışma sonuçları 17 Mayıs 2019 tarihinden itibaren www.bodrumdenizmuzesi.org  web sitesinde ve “bodrumdenizmuzesi” Instagram ve “Bodrum Deniz Müzesi” Facebook sayfalarından yayınlanacaktır.

Yarışmaya katılan resimler 1-2 Haziran tarihleri arasında Bodrum Deniz Müzesi’nde sergilenecektir. Ödüller, 1 Haziran tarihinde yapılacak Sergi Açılışı’nda kazananlara takdim edilecektir.

YARIŞMA ŞARTLARI

Başarı ödülleri seçici kurul tarafından resimleri ödül almaya hak kazanmış 3 öğrenciye verilecektir.

Her öğrenci tek bir resim ile yarışmaya katılabilir.

Yarışmaya katılmak için gerekli resim kağıdı ölçüsü 25 cm x 35 cm veya 35 cm x 50 cm’dir. Her türlü resim ve boya malzemesini kullanmak serbesttir.

Resimlerin arka yüzünün sağ alt köşesine, yarışmacı öğrencinin; adı, soyadı, sınıfı, okulu ve okul adresi ve okul telefon numaraları açık olarak yazılmalıdır. Bilgileri eksik olan öğrencilerin resimleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Ödül almaya hak kazanan öğrenciler, en geç 24 Mayıs 2019 günü saat 17.00’ye kadar, 0252 316 33 10 numaralı telefondan Bodrum Deniz Müzesi yetkililerini bilgilendirmeli ve ayrıca bodrumdenizmuzesi@gmail.com  e-mail adresine yazılı olarak bildirmelidir.  24 Mayıs 2019 tarihi saat 17.00’e kadar katılıma dair herhangi bir bildirim yapılmazsa, o öğrencinin yerine yedek listeden başka bir öğrenci ödülü almaya hak kazanacaktır.

Gelen resimlerin değerlendirilmesi sonucunda,  toplam 3 asil ve 3 yedek öğrenci seçilecektir.

Bodrum Deniz Müzesi etkinlik tarihini ve içeriğini değiştirme hakkına sahiptir.

Yarışma ve sosyal etkinlikler sonucu ortaya çıkan katılımcı eserlerinin telif hakkı eser sahibine aittir. Eserlerin basın yayım ve paylaşımı eser sahibinin izni ile gerçekleştirilecektir.

Yarışmayı kazanan çocuklara, Şartname’nin “hediyeler” kısmında yazan hediyeler hediye edilecek, ödül töreni sonunda ise sertifika verilecektir.  Her katılımcıya sertifika verilecektir.

Sağlık sorunu dışında ödül törenine katılmayan öğrenci, ödülü kazanma hakkından feragat etmiş olduğunu kabul eder. Bu durumda yedek listeden seçilerek yarışmaya katılan öğrenci, ödülünü almaya hak kazanır. Sağlık sorunu sebebi ile ödül törenine katılamayan öğrenciye, sağlık sorunu ile ilgili raporunu Bodrum Deniz Müzesi’ne ibraz etmesi halinde, ödülü, 2019 Haziran ayı içinde takdim edilecektir.

SEÇİCİ KURUL

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Musa Köksal.

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Gör. Barış Yılmaz.

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu.

HEDİYELER

Birinciye: Mavi Yolculuk *

İkinciye: Sualtı Fotoğraf Makinesi

Üçüncüye: Yelken Kursu *

* Mavi Yolculuk:

Aşağıdaki linklerde bulunan iki adet turdan biri seçilecektir. Hediye,  kazanan öğrenci ve ailesinden bir kişi olmak üzere toplam iki kişiyi kapsamaktadır.

Tur tarihleri Barbaros Yachting temsilcileri ile koordineli olarak kararlaştırılacaktır. 2019 yaz sezonu için geçerlidir.

*Yelken Kursu:

Kurs süresi 10 gün olup, hafta içleri sabah 09.30 - 13.30 arasındadır. Kazanan öğrenci Hazıran ayı kurs programına dahil olacaktır.

SPONSORLAR

BARBAROS YACHTING

BODRUM DENİZ TİCARET ODASI

BODRUM SPOR YELKEN ŞUBESİ

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.