ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Bodrum Ticaret Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Mart günü yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya tarafından toplantıda Şubat ayı faaliyetleri sunuldu. Bodrum Ticaret Odamızın EMITT fuarında aldığı en iyi ekip çalışması ödülü ve Gazi Üniversitesi tarafından Odamıza takdim edilen teşekkür plaketi hakkında da Meclis Üyelerine bilgi verildi. 22 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında İstanbul CNR Expo, Yeşilköy'de gerçekleşen Boat Show sonuçları da Meclis ile paylaşıldı. TOBB da gerçekleşen İstihdam Seferberliği 2019 tanıtımı, Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü, Akreditasyon Sertifika Töreni ve Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Sempozyumu hakkında da bilgi verildi

Bodrum Ticaret Odamızın GEKA destekli Bodrum Leleg Yolu Projesi sonuçları hakkında Dış Ticaret Araştırma Eğitim Proje Birimi tarafından Meclis Üyelerine sunum yapıldı. Bodrum Leleg Yolu Mobil Aplikasyonu konusunda Meclis üyelerine bilgi verildi.

25-26-27 Şubat tarihlerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, ekonomik projelerin görüşülüp değerlendirildiği, İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtımı, Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü, Akreditasyon Sertifika Töreni ve Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Sempozyumu toplantılarına katılan Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder toplantı detayları hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi.

Odamız ev sahipliğinde, 25 Şubat günü Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün düzenlediği Bodrum Deprem Gözlem-Tsunami Erken Uyarı Sistemi Çalışma Toplantısına Odamızdan Meclis Üyesi Mahmut Özgür Yağcı katıldı. Yağcı,  Ülkemiz ve çevresinde meydana gelen tüm depremleri, bu depremler sonucunda denizlerimizde meydana gelebilecek su seviyesi değişimlerini gözlemleyerek proje hazırlandığını bildirdi.

Toplantıda söz alan Meclis Üyesi Ali Rıza Akdolu ise, 4 Mart Pazartesi günü Muğla İl Ticaret Müdürü ve Ticaret Bakanlığı Uzmanlarının Bodrum’dan 6 Firmayı ziyaret ederek firmaların karşılaştıkları sorunlar ve talepleri hakkında bilgi aldıklarını ve devlet teşviklerini bildirdiklerini söyledi. Ardından söz alan Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder, Meclis Üyelerine, bu firma görüşmelerinin BODTO girişimiyle ve İl Ticaret Müdürlüğüne Oda tarafından liste verilerek görüşülmesi sonucu hayata geçtiği bilgisini aktardı.

Meclis Başkan Yardımcısı Engin Başol ise, 15 Şubat Cuma Günü Komite Üyelerimizi proje konusunda bilgilendirmek amacıyla Yönetim Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Eğitmeni/Saha Projeleri Direktörü Soner Şahan Tarafından düzenlenen toplantı sonrası Karaova projelerini sunduklarını, Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu’ndan bu konuda destek alacaklarını açıkladı.

Meclis Başkan Yardımcısı Süleyman Uysal da toplantıda gelir getiren projelere ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, “İlçemiz turizmi için günü birlik turların katkısı çok büyüktür. Global Liman İşletmeleri tarafından yapılıp işletilen Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi Bodrum’a büyük katkı sağlamaktadır.” dedi ve bu tip işletmelerin desteklenmesi gerektiğine işaret etti.

Toplantı 2019 Ocak ayı mizanın görüşülmesi ve BODTO Meslek Komiteleri tarafından sunulan çalışma raporlarının incelenmesi ile sonlandı.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 20.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.