KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

Bodrum Ticaret Odası Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 29 Kasım Perşembe günü gerçekleşti. Meclis Başkanı İlhan Ersan’ın yönetiminde yapılan toplantıda Arabuluculuk konusu gündeme alınarak değerlendirildi. Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit, BODTO’nun konuğu olarak katıldığı Meclis Toplantısında Meclis Üyelerine bilgi aktararak arabuluculuğun öneminden bahsetti. Meclis Üyelerinin sorularını yanıtlayan Özyiğit arabuluculuğun anlaşmazlıkları ortadan kaldırdığına dikkat çekerek bu konuda uzman kişilerle çalışılması gerektiğine işaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon ise Odanın bu ayki faaliyetlerini açıkladıktan sonra Özyiğit’e bilgilendirici sunumu için teşekkürlerini sundu. Başkan Kocadon, Arabuluculuk görüşmeleri sonunda anlaşmaya varan işçi ve işverenin, üzerinde anlaşılmış olan hususları tekrar dava konusu yapmasının mümkün olmadığını belirtirken, düzenlemenin iş dünyası için önemli bir zamandan tasarruf sağlayacağını belirtti. “İşçi de işveren de ihtiyacını karşılarken bu sorunla uğraşmayı bırakacak, enerjisini, potansiyelini ve zamanını başka işler için kullanabilecektir.” dedi.

Toplantı 2018-2019 yılı fuar bilgilendirmeleri ile son buldu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.