GÜNEY AFRİKA HEYETİ ODAMIZDAYDI

Güney Afrika Büyükelçiliği Müsteşarı Puleng Chaba, 9 Kasım Cuma günü Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetimini ziyaret etti. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımların görüşüldüğü ziyarette Bodrum'un ticari ve turistik alt yapısı hakkında Güney Afrika heyeti bilgilendirildi.

Güney Afrika Müsteşarı Puleng Chaba'nın ve beraberindeki heyetin 9 Kasım Cuma günü gerçekleştirdiği ziyarette, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan ve Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder de yer aldı.  Bodrum Ticaret Odası Yönetimi Güney Afrika Heyetine Bodrum'un ticari ve turistik alt yapısı hakkında bilgi aktarırken ithalat ve ihracat konuları gündeme geldi. Bodrum'un yat üretim kapasitesi, tarımsal ürünleri ve yöresel üretim kapasitesinin detaylandırıldığı görüşmede heyetin Bodrum'un çok çeşitli özelliklerinden etkilendiği gözlendi.

Müsteşar Chaba, görüşmeden memnun kaldığını belirterek, 1.4 Milyar Dolarlık ticaret hacminin arttırılması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurguladı ve karşılık sezon farklılıklarının da turizmi canlı tutabileceğine işaret etti. Ülkelerinde 11 resmi dil kullanılsa da ağırlıklı dil olarak İngilizce'nin konuşulduğunu belirten Müşteşar, Johannesburg, Cape Town ve Devin'e uçak seferleri bulunmakta. Üstelik iki ülke arası saat farkımız da çok yok. ” diyen Chaba, 2 günde bir, günde 2 uçak seferi olduğuna ve bunun turistik dönemlerde daha da arttırılabileceğine işaret etti.

“Ülkemiz 54 milyon nüfusuyla, Afrika kıtasının en güçlü ülkesi. Ayrıca ülkemizde yatırımcı teşvikleri de çok fazla, Güney Afrika'da yatırım yapan bir işletme, Güney Afrika'ya komşu olan 14 ülkeye, ilave bir yaptırım söz konusu olmadan iş yapabilmekte.” şeklinde açıklamalarda bulunan Müşteşar Chaba, Güney Afrikalı iş adamlarının katılımları ile, 2019 yılı içerisinde Muğla'da gerçekleştirilmesi planlanan ticaret ve yatırım seminerine Bodrum Ticaret Odası'nı da davet etti.  Güney Afrika heyeti ile ikili görüşmelerin sürmeye devam edeceği açıklandı.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 18.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.