MUĞLA ODALARI VE BORSASI BİRARADA

TOBB'a bağlı oda ve borsaların 3 ayda bir gerçekleştirdiği ortak toplantıların 27.'si Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde 26 Ekim 2018 Cuma günü gerçekleşti.

Bodrum Ticaret Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Marmaris Ticaret Odası, Milas Ticaret odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret Borsası ile Deniz Ticaret Odası Bodrum, Fethiye ve Marmaris Şubeleri katılım gösterdi.

BODTO'yu Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Meclis Üyesi Murat Pahna, Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder temsil etti.

Muğla Milletvekillerinin katıldığı toplantıda AK Parti Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, CHP Milletvekilleri Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Burak Erbay ve Suat Özcan, İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun yer aldı.

Oda temsilcileri tarafından yapılan sunumlarda  Babadağ Teleferik Projesi ön izin hakkı ve Ölüdeniz Belcekız Plajı işletme hakkının devri, Milas'a doğalgaz getirilmesi ve yine Milas'ta yapılması istenen modern fuar alanı ve kongre merkezi, yeni işyeri açacak işletmelere 5 yıl süreyle vergi indirimi sağlanması ve eğitim sektörünün KOBİ kapsamına alınması, KDV sorunu, Muğla yat imal ve çekek yerleri sorunu ile deniz turizmi altyapı sorunu, yat filosunun yenilenmesi, marinalar ve iç limanların deniz kirliliği ile deniz turizmi işletmelerinin teşvik ve imkânlardan yararlanması, bankacılık uygulamaları ve ekonomik krize karşı işletmelerin talepleri aktarıldı.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon yaptığı değerlendirmede, “Bölgemizin ekonomik gelişimine yön veren oda ve borsalarımız üyelerinin sorunlarını çözmek, ortak paydada buluşmak adına Mart 2006'dan Bodrum Ticaret Odamızda başlayan ve TOBB'a örnek olup tüm ülke geneline yayılan Odalar Ortak Toplantılarımızın bugün 27.'sini gerçekleştiriyoruz. Bugün 2018 yılı ekonomik dalgalar ve işletmelerimizin beklentilerini milletvekillerimizle paylaşma şansı yakaladık. Umarım her bir milletvekilimiz konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunacaktır. Odalarımız birlikte bölgemiz için çalışmaya ve katkı sağlamaya devam edecektir.” dedi.

BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya ise ülkemizin ekonomik sorunlarına değinerek üyelerimizin ticari hayattaki ve bankacılık konusunda karşılaştıkları sorunları açıklayan bir sunum yaparak talepleri milletvekillerine iletti.

Toplantı sunumlar ve hazırlanan dosyaların milletvekillerine sunulması ile sona erdi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 18.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.