BODRUM’A DİREKT UÇUŞLAR ARTIYOR

Başta Odamız olmak üzere Bodrum'un tanıtımı ve nitelikli ziyaretçi sayısının artırılması amacıyla uçak firmaları ve havalimanları ile yürütülen lobicilik faaliyetlerimiz sonuçlarını göstermeye başladı.

Geçtiğimiz yıllardan bu yana başta TOBB Odalar ortak toplantılarında, Konsey toplantılarında, TAV ve THY ile yürütülen görüşmeler sonrasında en somut adım 15 Şubat 2016 tarihindeki toplantıda atılmıştı. Bu süreçte turizmdeki dalgalanmadan sonra 2018 yılı için önemli ve güzel gelişmeler yaşanmaya başlandı.

Bu haberlerin ilki Türk Hava Yolları'nın yaz turizminin en önemli adreslerinden olan Bodrum ile Londra arasında, yaz sezonu boyunca geçerli olmak üzerek 13 Haziran'dan itibaren direkt sefer düzenleme kararı oldu. Türk Hava Yolları, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin tatil yapmak için akın ettiği Bodrum ile İngiltere'nin başkenti Londra arasında direkt sefer düzenleyerek, yüksek sezon boyunca planlanan seferler Milas-Bodrum Havalimanı ve Londra Gatvick Havalimanı arasında haftanın iki günü karşılıklı olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Diğer önemli bir gelişme ise Katar Havayolları, Berlin'de gerçekleştirilen ITB Turizm Fuarı'nda aralarında Türkiye'de Antalya ve Milas-Bodrum Havalimanı'nın olduğu toplam 15 yeni uçuş noktası açıklaması oldu.

Katar Havayollarının Türkiye'de İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve Adana, Hatay seferlerinden sonra ülkemizdeki 5'inci uçuş noktası Antalya, altıncı nokta da Milas-Bodrum Havalimanı. 12 Haziran-28 Eylül 2018 tarihleri arasında haftanın iki günü Doha ile Milas-Bodrum Havalimanı arasında uçacak.

Son gelişmeleri değerlendiren Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “Bodrum turizminin gelişimi, 12 aya yayılması için direkt uçuşların önemi büyük, bu sebeple bu konuyu her platformda dile getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Çabalarımız sonuç vermeye başlıyor. Dileğimiz Bodrum'da sürdürülebilir turizmin korunarak geliştirildiği sürekli bir ekonomi yaratmaktır.”dedi ve tüm Bodrum'lu işletmelere iyi bir sezon geçirme temennisinde bulundu.

Konu ile ilgili 2006 yılından beri yürütülen faaliyetlerimizin özetini 81.Sayı Bodrum Mavi Dergimizde yayınlamıştık. Ulaşmak için tıklayınız.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.