TURİZM HAFTASINA KATILDIK

Bodrum'da Turizm Haftası etkinlikleri 18 Nisan Çarşamba günü İskele Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” bu yıl 41'nci kez Bodrum'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle gerçekleşiyor. Bodrum İskele Meydanı'nda turizm haftasının 1. Gününde gerçekleştirilen programa Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, BODER Başkanı Halil Özyurt, BODTO Meclis Üyesi Şenel Tuncer, BODTO 6 Nolu Meslek Komitesi Üyesi Buğra Çetin, turizmciler ve çok sayıda vatandaş ve turistler katıldı.

Bodrum Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum Turizm Danışma Bürosu, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve BODER – Bodrum Otelciler Derneği ile BOYD – Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin katkılarıyla İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklere vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Etkinlikte ayrıca el ürünü eserler sergilendi, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel halk oyunları gösterileri sunuldu.

İskele Meydanı'nda halka Bodrum Ticaret Odası tarafından yaptırılan keşkek ikram edildi. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz BODTO standında uzun süre kalarak halkla buluştu.  BODTO Meclis Üyesi Şenel Tuncer'in de yer aldığı stantta dağıtılan Bodrum Mavi Dergisine de ilgi yüksekti.

Turizm Haftası etkinliklerine katılan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum'un iyi bir turizm sezonu geçirmesini dileyerek şunları kaydetti: “Turizm Haftamızın ilçemize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sezon başlıyor ve Bodrum bir turizm kenti. Turizm için Bodrum'da ne aranıyorsa hepsi var. Bu sene gerçekten umutluyuz. Çünkü turizmi etkileyen faktörler yavaş yavaş ortadan kalkıyor..

Turizmde Süreklilik Önemli

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise her sene turizm haftası etkinliklerine destek verdiklerini belirterek 2018 yılının tüm Bodruma bol kazanç getirmesini diledi. “Turizmde tükenmeyen değerleri ürün olarak sunmalıyız.” diyen BODTO Başkanı alternatif turizm konusunda Odanın yeni stratejik planında gastronomi, sağlık, spor alanlarına önemli yer ayırdıklarına işaret etti.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 26.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.