MANDALİNA KOLONYASINA İLGİ BÜYÜYOR

Rebul Kozmetik Kurumsal Satış müdürü Aykut Bıltır 9 Nisan Pazartesi günü Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'u makamında ziyaret etti. Klt Yapı yetkilisi Özgür Kolat'ın da yer aldığı görüşmede Rebul kozmetik tarafından Odanın ve Turungil Üretici Birliği'nin girişimleriyle üretilmeye başlanan Bodrum Mandalina Kolonyasına gösterilen ilgi konuşuldu. Aykut Bıltır Bodrum Ticaret Odası Başkanının bu konudaki girişimleri bir adım daha ileri taşıyan Bodrum Mandalina yağı üretimi konusundaki çabalarının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise ekonomiye katma değer yaratmayan ürünlerin zamanla yiteceğine dikkat çekerek Bodrum mandalinası ve diğer Bodrum yerel ürünleri için girişimlerin devam edeceğine işaret etti ve şöyle dedi: “Eskiden Bodrum ekonomisine can katan mandalina üretimini yeniden canlandırmak ve katma değer yaratan ürünlerin üretilmesini sağlamak için 2006 yılında Bodrum İlçesi Turunçgil Üretici Birliğini kurduk. 2009 yılında coğrafi işaretimizi aldık. 2012 yılında ise GEKA desteğiyle Bodrum Mandarini Yağ Mucizesi projemizi başlattık. Hala da mandalinamızın tanıtımı için çaba sarf etmeye devam ediyoruz.”.

BODTO Coğrafi işaretli Bodrum Mandalinasının faydaları konusunda araştırma yürütürken, Bodrum mandalinası yüksek yoğunluklu aroması ve sahip olduğu yoğun esans yağlarla coğrafi işaret kriterlerini sağlıyor ve diğer ürünler arasında öne çıkıyor.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 19.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.