MECLİSE ODANIN BAŞARILARI DAMGA VURDU

BODTO Uluslararası Oda Olma Yolunda İlerliyor

Bodrum Ticaret Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısında gündeme Odanın başarıları damga vurdu. Meclis Başkanı İlhan Ersan'ın yönetiminde gerçekleşen toplantıda 2014-2017 Stratejik Plan sonuçlarını açıklayan Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder, %80'i geçen bir başarı yakaladıklarının altını çizdi. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından okunan Şubat ayı faaliyetleri ise yoğunluğu ile dikkat çekti.

“Ancak geçmişin sorunlarını bilirsek gelecek hedeflerini belirleyebiliriz.” diyen Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder şunları kaydetti: “Birkaç ay içerisinde Cumhuriyetin 100. Yıl Hedefleri vizyonuyla 2018-2023 Stratejik planımızı tamamlamış olacağız. İlklerin Odası olarak yine bir ilki gerçekleştirerek Cumhuriyetimizin 100. Yılını hedefleyen 6 yıllık bir stratejik plan hazırlıyoruz. Bu konuda katkı sunan değerli meclisimize ve A Kategorisinde en yüksek puanla akredite olmuş Odamızın kalite bilinciyle çalışan değerli çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

-        Sisteme en hızlı şekilde adapte olan Odayız!

2014-2017 stratejik planında belirledikleri, Üyelerin Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi, Üye Hizmetlerinin Arttırılması ve Bölgesel Kalkınma İçin Sosyal Sorumluluk Faaliyetlerinin Geliştirilmesi konularında hayata geçirdikleri projeleri tek tek Meclis Üyelerine açıklayan Genel Sekreter Önder, “Altyapı ve çalışma alanlarının iyileştirilmesi gerekiyordu, yeni binamıza bu nedenle geçtik ve yeni yerimizde ortak aklı yaratmak için paydaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Buradan yeni konferans salonumuzun da tamamlandığını da duyurmak istiyorum; eğitimlerimize bu salonlarımızda devam edeceğiz, yeni projelerimiz arasında Boğaziçi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı eğitim sertifikası verme konusunda Odamızın yetkilendirilmesi var.” diyerek, yeni hizmet binasında vezne yetkilerini de çoğaltarak üyeleri daha kısa sürede belge verdiklerini açıklayan Prof. Dr. Fuat Önder, Uluslararası Ticaret Odası olma yolunda ilerlediklerinin altını çizerek konuşmasını tamamladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da sunumu için Genel Sekreter Önder'i ve onun nezdinde Meclis Üyeleri ile tüm çalışanları takdir ettiklerini kaydetti ve Odanın yoğun geçen Şubat ayı faaliyetlerini sundu.

Meclisten Övgü

Meclis Üyeleri de toplantıda Bodrum'un ticaret hayatı hakkındaki öngörülerini dile getirdi ve yeni stratejik planda yer almasını istedikleri konuları belirtti.  Odanın Leleg yolu projesine, bu konuda bir mobil uygulamaya ve web sitesi hazırlanmasına övgülerde bulunan Meclis Üyeleri, Bodrum'da BODTO'nun eriştiği kurumsal düzeye erişen başka bir kurum olmadığın altını çizerek,  Odanın Yarımadanın kalkınmasına sunduğu katkıyı da dile getirdi. Çevreyi, tarımı ve turizmi ön plana çıkararak politikalar üretilmesi gerektiği konusunda uzlaşan BODTO Meclisi, Yarımadadaki işyeri fazlalığına da işaret ederek, bu konuda önlem alınması için konuyu Ankara'ya taşıyacaklarının sözünü verdi.

“Başarıya Ulaşınca Hedefler Daha da Büyüyor.”

EMITT 2018 fuarında, Hindistan'ın Mahashtra Ticaret Odası ile imzalanan protokol tekrar gündeme getirilerek, iki ülke arasında ticari ve turistik ilişkilerin geliştirilmesi amaçlandığı ve yeni stratejik plana da bu konuda faaliyetler eklendiği belirtildi. Odanın Uluslararası arenada boy göstereceğine dikkat çekilerek toplantı sonlandırıldı.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.