BODRUM MANDARİNİ ERZURUM’DA

Bodrum Ticaret Odası'nın girişimleriyle kurulan Bodrum İlçesi Turunçgil Üretici Birliği tarafından üretilen, Bodrum Mandarininden katma değer yaratmak, mandarin üretiminin eski coşkulu günlerine kavuşmasını sağlamak amacıyla 2006 yılından bu yana üretilmekte olan Bodrum Mandalin Gazozu Pazar kapasitesini genişletmeye devam ediyor.

Önceleri sadece Bodrum'da bulunan Bodrum Mandalin Gazozu, Muğla il geneline yayılırken, İzmir-Ankara ve İstanbul'dan sonra gözünü kış turizminin önemli bir merkezi olan Palandöken Kayak Merkezine çevirdi.

Erzurum'daki kayak merkezinde beğeniye sunulan Bodrum Mandalin Gazozunun bu yolculuğu hakkında Bodrum Ticaret odası Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı olan Mahmut S. Kocadon, “ 2005 yılından beri mandalinamızın gelişmesi, geliştirilmesi için bir dizi faaliyetimizi sürdürüyoruz. Yerel ve coğrafi işaret tescilli, sadece Bodrum'da bu güzellikte üretilebilen Mandalinamız Almanya, Avusturya'ya yapılan ihracatlardan sonra bu yıl yurtiçinde daha çok kişiye ulaşmak üzere yola çıktı. Şu anda Palandöken Kayak merkezlerinde Bodrum mandalina severlerle buluşuyoruz.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Coğrafi işaretli Bodrum mandarinin katma değeri yüksek, yeni ürünlerle çeşitlendirilerek yeni girişimlerin oluşmasını destekleyerek gelişmesi için Bodrum Ticaret Odası tarafından pek çok faaliyet ve projeye devam edilecektir.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.