MUĞLA TEKNOPARK TOPLANTISINA KATILDIK

Muğla Teknopark A.Ş.'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 29 Kasım Çarşamba günü  Muğla Valisi Esengül Civelek'in başkanlığında, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'un da katılımıyla  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Civelek'in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri ve şirket ortakları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Civelek, “Bulundukları bölgenin sosyo-kültürel, ekonomik gelişmelerine katkı sağlayan, bilime dayalı üretimin artmasına vesile olan, işsizliği önleyen, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile sanayi sektörü arasında çok güzel bir işbirliği tesis eden bu yapının oluşmasında gösterdiğiniz emek için teşekkür ediyorum” dedi.

Günümüzde teknoparklarının ülkelerin iktisadi büyümeleri, toplumsal refahları ve teknolojik gelişmeleri için çok önemli mekanizmalar olduğunu ifade eden Vali Civelek, “Bu mekanizmalar için ülkemizin bir kamu politikası olarak hem kurulmasında hem de desteklenmesinde özel önem verdiği hususlar söz konusudur. Devletimiz teknoparklara hem mali hem altyapı desteği sağlamaktadır. Kurulduğu günden bugüne teknoparkla ile ilgili adım adım ilerleme ve gelişmeler kaydedilmiştir” diye konuştu.

Vali Civelek'in konuşmasının ardından yapılan oylamada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça Divan Başkanı, Yücel Okutur Divan Başkan Yardımcısı, Levent Devrim Uysal ise oy birliği ile katip olarak seçildi.

Oylamanın ardından Teknopark Genel Müdürü Filiz Öner tarafından genel kurula faaliyet raporu okundu. Daha sonra, Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kentsel Tasarım ve Mimari Avan Projesi değerlendirme sonuç raporu ile ilgili sunum yapıldı.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.