BODTO MECLİSİ EKİM AYINI DEĞERLENDİRDİ

BODTO Meclisi Olağan ekim ayı toplantısı 02 Kasım 2017 BODTO Meclis Toplantı Odasında Meclis Başkanı İlhan Ersan başkanlığında gerçekleşti.

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Barış Erdoğan vergilerdeki son güncel bilgiler hakkında BODTO Meclis Üyelerine bilgi vermesiyle başlayan toplantıda, “Kendi sorumluluk ve uzmanlık alanlarında işletmelere her zaman GÜVENİLİR İŞLETME DANIŞMANLARI olarak hizmet vermekteler. Hepimiz; ticari hayatın içerisinde her zaman gerek kamu ile gerekse özel kurumlarla bir konuda bir ihtilaf yaşayabiliriz. Bu durumda Defter kayıt ve belgelerinizin 1.derecede delil teşkil edeceği gerçeğini unutmamalısınız. Bu sebepledir ki; ticari banka hesaplarınız, çek, senet, ödeme emri ve talimatlarınızı, fatura vb. tüm evraklarınızı eksiksiz bir şekilde defter kayıtlarınıza geçmesini sağlamalısınız. Hepimizin; Hasta olmadan doktora, ceza veya bir yaptırımla karşılaşmadan müşavire (danışmana), içeri girmeden Avukat a gitmeyi alışkanlık haline getirmemiz gerekli. Ne yazık ki; Adil bir yargılama yapılan,  makül bir sürede sonuç veren ihtilafları çözen bir hukuk sistemimiz yok. Davalar çok uzun sürüyor ve sonuçlandığında bile bazen telafisi mümkün olmayan birçok hasar bırakabiliyor.” diyerek mali kayıtların önemine değindi. Ardından TESMER Saymanı Gültekin Işık Güncel ve Bodrum SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Elif Kargın da Meclis Üyelerine SGK teşvikleri ile Devlet Teşvikleri ve Vergilendirmesi hakkında sunum eşliğinde bilgi verdi.

Sunumların ardından 2017 Ekim Ayı BODTO Faaliyetleri ve 2017 etkinlik başlıkları hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Meclis üyelerine bilgi verirken, 2017 Ekim ayı Mizanının tetkik ve müzakeresi yapılarak oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Üyesi Nur Tuncer Düğün turizminin Bodrum'a kazandırılması ve Bodrum'da kurulacak Gastronomi Derneği hakkında önerilerini paylaşmasının ardından toplantı sona erdi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 18.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.