BODRUM CUP 2017 SONLANDI

29. The Bodrum Cup Deniz Festivali ve Yelken Yarışı, 21 Ekim Cumrtesi günü Palmarina'da düzenlenen ödül töreni ve MFÖ konseri ile son buldu. 12'si yabancı, toplam 59 yarışmacının katıldığı organizasyonda, irili ufaklı yaklaşık 100 yelkenli yer aldı. Bodrum Ticaret Odası Başkanımız Mahmut Serdar Kocadon 48 numarada Müsgebi isimli teknesiyle, Yönetim Kurulu Üyemiz Erdem Ağan Vals isimli tirhandili ile yarışlara katılan isimler arasındaydı.

Denizleri ve koyları korumanın öneminin vurgulandığı 29.The Bodrum Cup Deniz Festivali ve Yelken Yarışı, ilk etap olan Bodrum-Kisebükü TAV Passport etabı ile başladı. İlk gün yarışlarında Protokol teknesinde Muğla Valisi Esengül Civelek ile birlikte Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Muğla protokolü üyeleri yarışları protokol teknesinden takip ederken, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon'da 48 numaralı Müsgebi adlı teknesi ile yarışa katılanlar arasında yerini aldı.

Etabın sonunda yarım ay şeklindeki Kisebükü sahil kıyısının önünde toplanan tekneler, koya karşı simetrik bir şekilde dizilerek kara ile denizi birbirine kavuşturan tam bir çember oluşturarak evrensel dilde sonsuz sevgiyi simgeleyen bu çemberle doğayı korumanın ve insan ile doğa birlikteliğinin gücü vurgulanmış oldu.

Büyük bir heyecanla beklenen uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup, katılımcılara unutulmaz bir hafta sunarken 18 Ekim Metro Cash & Carry Kisebükü-Bodrum etabına 105 tekne ve 1500 yelkenci katıldı. Kisebükü'nde, yaşamını denize ve doğanın korunmasına adamış, dünyanın çevresini teknesiyle dolaşan ilk Türk denizci Sadun Boro için de bir anma töreni yapılarak denize dört çelenk bırakıldı. Törene Muğla Büyükşehir Belediyesi- Deniz ve Kıyı Tesis Müdürü Emre Tümer, Bodrum Belediye Başkan Vekili Niyazi Atare, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz katıldı.

Heyecan dolu yarışın ardından saat 18.00'de Alize yatındaki Art Show'da 13 değerli ressamın eserleri sanatseverlerle buluşuldu. Saat 19.00'da Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürsu'nun “Ödüllü Tekne Tasarımları” konulu söyleşisinin yapıldığı etkinlik büyük ilgi gördü. İnovatif tasarımlarıyla 180'i aşkın uluslararası ödüle layık görülen Yrd. Doç. Hakan Gürsu;  yelkeni aynı zamanda güneş paneli olan ve olağanüstü yakıt tasarruflu deniz taşıtlarından, susuz orman yangınları söndürme araçlarına kadar onlarca ürüne imza atmış değerli bir bilim insanı. Söyleşi bitiminde ise The Bodrum Cup katılımcıları, saat 21.00'de Marina Yacht Club'ta Duygu Soylu konseri ile coştu.

The Bodrum Cup, 19 Ekim günü ise 3. Etap olan Anadolu Sigorta Bodrum-Yalıkavak etabıyla sürdü. Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesinin katkılarıyla Era Bodrum Yelken Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, ekipler üçüncü gün mücadelesinde 17 millik Anadolu Sigorta Etabı, Bodrum-Yalıkavak rotasına yelken açtı.

Yine The Bodrum Cup kapsamında Palmarina Bodrum'da düzenlenen imza günü etkinliğinde; usta foto muhabiri Ali Öz'ün biyografisini anlattığı kitabı Yaşam-Söylem ile Tekin Ertuğ, denizciliğe dair yazdığı Özgürlük Hattının Batısına kitabı ile Özkan Gülkaynak ve altı yaşındayken kan kanseri nedeniyle hayata gözlerini yuman torunu Yosun'un anısına yazdığı Yosun'dan Masallar kitabı ile Belkıs Öztin Koparanoğlu kitapseverlerle buluştu. Etkinliğin ardından kokteyle geçildi. Saat 21.00'de ise katılımcılar Meya konserinde gönüllerince eğlendi.

Uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup'ta dördüncü etap olan PALMARİNA Bodrum etabı da tamamlandı. Büyük bir heyecanın yaşandığı final gününün akşamında düzenlenen görkemli ödül töreninin ardından katılımcılar Türk pop müziğinin efsanevi grubu MFÖ konseri ile buluştular. Türkiye'nin uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup'ın  final günü olan 21 Ekim'de son etap sabah 10.30'da yapılan Gümüşlük-Yalıkavak arasındaki  PALMARİNA BODRUM etabıydı. The Bodrum Cup kazananlarını belirleyen yarışın ardından 20.00'de yelkenciler, Palmarina Bodrum'da coşku ve heyecan dolu bir törenle ödüllerine kavuştu.

The Bodrum Cup Kazananları

The Bodrum Cup toplam sonuçlarına göre “Nazlım II” birinci, “VALS” ikinci ve “DRAGONFLY” üçüncü oldu. Gulet kategorisinde “DRAGONFLY” birinci, “VALS” ikinci ve “METRO GRANDI” üçüncü gelirken, mozaik kategorisinde “NAZLIM II” birinci, “WENDY” ikinci ve “ANITTA” üçüncü oldu. Tırhandil kategorisinin birincisi “KALITA” olurken, ikinci sırada “HIZIR 1” ve üçüncü sırada da “BASTARDA” geldi. Performans kategorisinde “MELODY II” birinci olurken, standart kategoride “TAKE IT EASIER” birinci, “NERISSA” ikinci ve “ELELE II” üçüncü sırada yer aldı. Cruiser kategorisinde ise “WAHRING DARLING” birinci, “MILTA MARINA CAPEHORN” ikinci ve “FORTUNA” üçüncü oldu.

The Bodrum Cup'a bu yıl Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, T.C. Bodrum Ticaret Odası, IMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği, TURSAB ve TYF destek verdi. Ana sponsoru Palmarina olan The Bodrum Cup'ın etap sponsorları ise Bodrum-Kisebükü etabıyla TAV Passport, Kisebükü-Bodrum etabıyla Metro Cash & Carry, Bodrum-Yalıkavak etabıyla Anadolu Sigorta ve Yalıkavak-Gümüşlük etabıyla Technogym oldu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.