ÖĞRENCİ GİRİŞİMCİLERİ BODTO’DA YETİŞTİRİYORUZ

Bodrum Ticaret Odası 2014-2017 Stratejik Plan çalışmalarında BODTO'nun girişimci yaratma amacı çerçevesinde yeni iş kuracaklara ve kadınlara yönelik girişimcilik eğitimleri çalışmalarını çeşitlendiriyor.

“Kurumsal olarak kendisinin ve üyelerinin girişimci olduğu, yeni girişimcileri özendiren ve destekleyen bir Oda olmalıdır.” vizyonuyla ve “yeni girişimcilerin yetişmesi, girişimcilerin iş geliştirmelerinin sağlanması, yerel yeni yatırımların desteklenerek güçlü yeni işletmelerin açılmasının sağlamak” stratejik amacıyla BODTO, “Öğrenci girişimciler nasıl yetiştirilir?” projesine başlıyor.

Üniversitede okuyan öğrencileri hedef alan çalışmada, Odamızdan burs alan öğrenciler başta olmak üzere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, Bodrum'lu olan üniversite öğrencilerine yönelik girişimcilik programlarıyla mezuniyet sonrası yeni iş fikirlerinin desteklenerek, ekonomiye kazandırılması sağlanacak.

Bu çerçevede proje kapsamında 4 üniversite öğrencisi ile ilk grup çalışması 11 Ağustos 2017 Cuma günü Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder başkanlığında gerçekleştirildi.

Prof.Dr.Fuat Önder, girişimcilik eğitimlerinin önemine değinirken, öğrencilerin girişimcilik okuryazarı olup, analitik düşünme yeteneğinin gelişmesiyle mezuniyet sonrası yeni iş fikirlerini toplumun ve piyasanın ihtiyaçlarına göre analiz ederek geliştirildiğinde yerel ve güçlü işletmelerin kurulabileceğinin bunun da ekonomideki katma değer yaratacağını belirterek konunun önemine değindi.

Toplantı öncesi öğrencilere Ticaret Sicil ve Oda Sicil Birimleri tarafından kendilerine Ticaret Odalarının işletmelere verdiği hizmetler yanında nasıl şirket kurulması gerektiği yönünde bilgilendirme yapıldı, öğrencilerle bilgi paylaşımında bulundu.

Gelecek dönem de “Öğrenci girişimciler nasıl yetiştirilir?” projesine daha büyük gruplarla devam edilecektir.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.