ANTİK KALE DUVARLARINDA KLASİK MÜZİK YANKILARI

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, Avusturya Kültür Ofisi, T.C. Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi işbirliğiyle Baki Bilgili'nin koordinasyonunda 6 Haziran 2017 Salı günü Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde "Trio Immersio" grubu tarafından klasik müzik konseri verildi.

Bodrum kale manzarası eşliğinde gerçekleşen konserde Mozart, Haydn ve Brahms'dan eserler seslendiren grup aldıkları yoğun alkış üzerine konser sonunda tekrar sahneye gelerek ünlü besteci Astor Piazzolla'nın “Invierno Porteno” isimli eserini seslendirdi. Vira Zhuk (keman), Anna Maria Niemiec (çello) ve Mariam Vardzelashvili'den (piyano) oluşan Trio Im-mersio grubunu izleyenler arasında Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Avusturya Muğla Fahri Konsolosu Neyiz San, emekli büyükelçi Pulat Tacar, Avusturya Kültür Ofisi Müdürü Romana Königsbrun, Avusturya Ticaret Ataşesi Georg Karabaczek, basın mensupları ve çok sayıda sanatsever yer aldı.

2013 yılında kurulan, Gürcistan, Polonya ve Ukrayna kökenli olan ve kendi ülkelerinin müzikal yansımalarını Viyana Oda Müziği geleneğiyle ustaca harmanlayan Trio Immersio, aynı yıl Fidelio Yarışması'ndaki başarısı ile dikkatleri üzerinde topladı. Jeunesse Austria ve Yehudi Menuhin Live Music Now gibi saygın kurumlarla çalışan üçlü, Viyana Konzerthaus, Musikverein'da da konserler vermiştir.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.