MUTSO HEYETİ BAKAN SOYLU İLE GÖRÜŞTÜ

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan heyet, Muğla milletvekillerine yaptıkları ziyaretlerin ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile de bir araya geldi. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, turizm sektöründe sezon dışı işten çıkarılmalarının önlenmesi amacıyla, sezon dışında özellikle sigorta ve vergi yüklerinin devlet tarafından karşılanarak turizm sektöründeki yetişmiş elemanların istihdamında devamlılığın sağlanmasını Bakan Soylu'dan talep etti.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan heyet, Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile de bir araya geldi.Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen görüşmede AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk de hazır bulundu.

Bakan Soylu'ya turizm sektöründe sezon dışı işten çıkarma konusundaki görüşlerini aktaran MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Yöremizde en önemli konuların başında turizm sektöründeki sezon dışı işten çıkarmalar geliyor. Bu çıkışların önlenmesi amacıyla sezon dışında özellikle sigorta ve vergi yüklerinin devlet tarafından karşılanarak turizm sektöründeki yetişmiş elemanların istihdamında devamlılığın sağlanmasını talep ediyoruz” dedi. Geçici İş İlişkisi Kanunu'nu Meclis'e gönderdikleri için Bakan Soylu'ya teşekkür eden Başkan Karakuş, bu kanunun önemli bir esneklik mekanizması olacağını söyledi. Uzaktan çalışma kapsamına evde çalışmayı da eklemenin, evde; ütü, yemek ve paketleme yaparak, aile bütçesine katkıda bulunan kadınları ekmeğinden edebileceği endişesi taşıdıklarının da altını çizen MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, “Evde çalışmanın uzaktan çalışma kapsamından ayrılmasını talep ediyoruz” şeklinde görüş belirtti.

Kıdem tazminatı ile ilgili yapılacak çalışmada, özel sektörle beraber çözüm yolu bulunması gerektiğini de ifade eden Başkan Karakuş, “asgari ücrete yapılan artıştan sonra ilave bir yükü kaldıracak gücümüz kalmadı. Bu konuda sizden destek istiyoruz” dedi. Başkan Karakuş ayrıca, Bakan Soylu'ya özel sektöre bugüne kadar verdiği destekten dolayı da teşekkür etti.

MUTSO Başkanı Karakuş'un talep ve önerilerini dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da, MUTSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sezon dışı çalışmayla ilgili bir çözüm arayışında olduklarını söyleyen Bakan Soylu, diğer konularda da istişareye açık olduğunu ve ilerleyen günlerde mutlaka görüş alışverişinde bulunacağını bildirdi. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş görüşmenin sonunda günün anısına Bakan Soylu'ya Milas halısı ve Muğla ilinin yöresel ürünlerini takdim etti.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.