Et ve Et Ürünleri Perakende Satış Yerleri
"Çiğ kırmızı etler ve çiğ kanatlı etleri ise asgari hijyenik şartlar göz önünde bulundurularak, 29/12/2011 tarih ve 28157 sayılı 3 üncü mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğinin 13üncü maddesinin 3 üncü fıkrası hükümlerine uygun olarak satışa sunulabilir." Cümlesine yönelik yürütmeyi durdurma isteminin reddine ;

"Perakende isletmede son tüketiciye satış aşamasında kıyma, hazırlanmış et karışımları ve hazırlanmış kanatlı eti karışımları üretimini takiben doğrudan satış iyin hazır ambalajlı hale getirilerek günlük olarak satışa sunulur." Cümlesine yönelik yürütmeyi durdurma isteminin kabulü ile anılan kısmın yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir;

Bu kapsamda yukarıda bahsi geçen yürütmeyi durdurma karan gereği: "Perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı eti karışımları önceden hazırlanıp ambalajlanmak suretiyle günlük olarak satışa sunulmayacaktır. Ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları üretilip satışa sunulabilecektir."

Üyelerimize duyurulur.
https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 02.05.2024 tarihinde yazdırılmıştır.