BODTO Haberleri
BODRUM YARIMADASI PLANLAMA PROJELERİ SUNULDU
Değerli Üyelerimiz,
05.03.2019 12:57

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3. sınıf öğrencileri Planlama stüdyosu dersleri kapsamında, Bodrum Yarımadası hakkında yaptıkları teknik araştırmaları ve 2035 Gelişme Senaryolarını Bodrumlu yöneticilerin beğenisine sundu. 4 Mart Pazartesi günü Bodrum Ticaret Odası Sergi Salonunda gerçekleşen açılış ile proje detayları paylaşıldı ve üretilen farklı senaryolar hakkında bilgiler aktarıldı.  Sergiye katılarak projeleri inceleyen isimler arasında BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Ayaz ile İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Eyinç, Fatih Efe, Erdem Ağan, Meclis Üyeleri Toros Demirdöven, Zeyyat Aybey, Şenel Tuncer, Eren Baki, BODTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Gamze Esedoğlu, çeşitli STK temsilcileri ve basın mensupları yer aldı.

BODTO konferans salonunda Gazi Üniversitesi öğrencilerinin Bodrum Yarımadası hakkında ulaşım, kentleşme, doğal yapı, nüfus, turizm vb. konularda hazırladıkları raporlar paylaşıldı. Öğretim Üyesi Doç Dr. Kübra Cihangir Çamur yapılan analiz çalışmalarının doğruluğunun yüksek olduğuna dikkat çekerek, Bodrum Ticaret Odası Yönetimine verdikleri destekler için özel teşekkürlerini iletti. “Bodrum barındırdığı farklı bileşenlerle birçok ilimizden daha gelişmiş durumda.” diyen Çamur, buranın özel planlama kararları içermesi gerektiğine işaret ederek üretilen projelerin yerel yöneticilere fikir vermesini umduklarını belirtti. Arş. Gör. Ayşe Gül Soydan Gürdal proje raporlarındaki harita ve grafikleri de sergi ziyaretçileri ile paylaştı.

Serginin açılış konuşmasını yapan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya ise öğrencileri ürettikleri projeler için tebrik ederek, Bodrum’un planlama tarihinden kısaca bahsetti. Bodrum’un bir kent olarak planlanmadığına ancak bir kent olarak kullanıldığına dikkat çeken Akkaya, buranın özgün niteliklerini koruyacak çalışmalar yapılması gerektiğine işaret etti. Bodrum’un kültürel birikimi yüksek insanları bir arada barındırmasının büyük şans olduğunun altını çizen Akkaya bunun iyi yönetilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bodrum Ticaret Odası Yeni hizmet Binasının Yarışma Jürisinde seçici kurul asli üyeleri arasında yer alan duayen mimar Baran İdil de eşiyle birlikte sergiye teşrif ederek yönetici ve akademisyenleri sevindirdi. Meclis Başkanı İlhan Ersan Mimar Baran İdil’in katılımından dolayı onur duyduklarını söyleyerek kendisini konuşma yapmak üzere kürsüye davet etti. Oldukça duygulandığı gözden kaçmayan İdil, Bodrum’un sıra dışı bir coğrafyada yaşamış sıra dışı insanlarla şekillendiğine bu tarihle birlikte değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. “Bodrum Yarımadası’nın Akdeniz’in en güzel yeridir. Sabahattin Eyüboğlu, Azra Erhat, Cevat Şakir, Zeki Müren ve daha birçok isim buranın kıymetinin farkındaydı.” diyen İdil, bu sanatçı, yazar ve entelektüellerin geçmişlerinden feyz alınması gerektiğine işaret etti.

Konferans salonunda gerçekleşen sunumların ve konuşmaların ardından Doç. Dr. Kübra Cihangir Çamur, Bodrum Ticaret Odası adına Meclis Başkanı İlhan Ersan’a göstermiş oldukları ilgi ve katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti. Sunuşların ardından sergi Meclis Başkanı İlhan Ersan tarafından açıldı.

Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Kübra Cihangir Çamur, Öğretim Görevlileri Dr. Gürdal Bozkurt, Menşure Işık, Esra Oğuz,  Emre Öztürk Ve Araştırma Görevlisi Ayşe Gül Soydan Gürdal da ziyaretçilere eşlik ederek öğrencilerin proje anlatımlarına destek verdi.

BODTO Fuaye alanındaki sergi 7 Mart Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilir.