TOBB NEZDİNDE EKONOMİK PROJELER HAYAT BULUYOR
26.02.2019 16:10

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 25-26-27 Şubat 2019 tarihlerini kapsayan 3 günlük ekonomik projelerin görüşülüp değerlendirmelerin yapıldığı toplantılar gerçekleşiyor. Bodrum Ticaret Odamızı temsilen Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder’in katılım gösterdiği toplantılarda işletmelerin ekonomik hareketliliğini etkileyecek yeni projelere adım atıldı.

İstihdam Seferberliği 2019 tanıtımı, Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü, Akreditasyon Sertifika Töreni ve Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Sempozyumu gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası toplandı.​

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen şuraya, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile diğer bakanlıkların bakan yardımcıları katıldı.

Şura da konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; sektör meclislerinin kendi alanlarında öne çıkan sorunları ve çözüm önerilerini bir araya getirdiğini belirterek, “Bu çalışmalar kamu-özel sektör işbirliğine çok önemli bir ivme kazandıracak” dedi. Son dönemde ekonomide istihdam maliyetlerini düşüren ve piyasayı hareketlendirecek çok önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, son 2-3 ayda kurda ve faizde olumlu gelişmeler yaşandığını hatırlattı. TOBB Başkanı, Bakanların icracı ve reformcu çalışma tarzlarının sonuç almada etkili olacağını anlattı.

Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı

Mesleki eğitim ile reel sektörü, birbirine entegre edecek proje için adım atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü 26 Şubat 2019 Salı günü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla düzenlenen törende imzalandı. Böylece MEB ve TOBB 81 ilde 81 meslek lisesinde işbirliği yapacak. Öte yandan Mesleki Eğitim programlarının TOBB-ETÜ’nün de katkısıyla geliştirileceği faaliyetler planlanıyor.