BODTO’DA TİCARET HAYATI GÜNDEME ALINDI
06.02.2019 17:08

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Başkanı Aslı Mercan, 2018 Dönem Başkanı Ali Mutlu Köse ve İstanbul Franchise Company firması yetkilileri Aycan Helvacıoğlu ve Efrah Ceyhan Atacan ile birlikte Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u makamlarında ziyaret etti. Görüşmede Bodrum markalarının Türkiye pazarında yerini alması ve Bodrum’da yapılacak bayilik çalışmalarında doğru stratejinin belirlenmesi için bir proje yapılması gündeme alındı.

Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç’in de yer aldığı görüşmede BODTO heyeti tarafından Bodrum’daki yatırım olanakları hakkında firma yetkililerine bilgi verildi. BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum’da korunması gereken değerler üzerine yatırım yapmak gerektiğine işaret ederek bu konuda geleneksel tekne üretiminin çok önemli olduğunu söyledi. markalaşmanın önemine dikkat çeken BODTO Başkanı, “Biz de BODTO olarak coğrafi işaret başvurularını yaparak ürünlerin marka değerine katkı vermeye çalışıyoruz. Bodrum mandalinasının coğrafi işaretini aldık, sırada Bodrum Guleti ve Sandaleti var.” dedi.

JCI Dernek Yönetimi konuya yaklaşımları ve bilgi paylaşımı için BODTO heyetine teşekkür ederken, istihdam yaratacak ve ticari gelişime katkı sunacak projelerine devam edeceklerini açıkladı. Yapacakları seminer ve fuarlarla Bodrum’a bayilik vermek isteyen firmaları yatırımcı ile buluştururken Bodrum’daki üreticileri de Türkiye geneline ürün satacak şekilde konumlandıracaklarını açıklayan JCI yönetimi bunun için çeşitli kurum ve kuruluşlarla da iletişim halinde olduklarını belirtti.