BODTO Haberleri
EĞİTİME DESTEKLERİMİZ SÜRÜYOR
Değerli Üyelerimiz,
11.10.2018 11:40

Gazi Üniversitesi, Şehir Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kübra Cihangir Çamur 3. sınıf lisans öğrencilerine verdikleri Planlama Stüdyosu dersi kapsamında Bodrum'a teknik gezi düzenledi. Bodrum'un kentsel ve kırsal dokularını düzenledikleri arazi gezileri ile öğrencilerine tanıtan Akademisyen Kübra Cihangir Çamur bu kapsamda Araştırma Görevlisi Ayşegül Sezgin ile birlikte Bodrum Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Odanın çalışmalarını ve başarılı uygulamalarını yakından takip ettiğini açıklayan Çamur ve öğrencileri için Odamız yöneticileri tarafından Bodrum'daki sektörler hakkında tanıtıcı sunumlar yapıldı.

BODTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder, “Odamız, kurumsal olarak kendisinin ve üyelerinin girişimci olduğu, yeni girişimcileri özendiren ve destekleyen bir kuruluştur.” vizyonuyla ve “yeni girişimcilerin yetişmesi, girişimcilerin iş geliştirmelerinin sağlanması, yerel yeni yatırımların desteklenerek güçlü yeni işletmelerin açılmasının sağlamak” stratejik amacıyla Odanın 2016 yılında, “Öğrenci Girişimciler Nasıl Yetiştirilir?” projesine başladığını açıklayarak Gazi Üniversitesi'nden gelen talebi olumlu karşıladıklarını belirtti.

Bu kapsamda Oda tarafından 10 Ekim Çarşamba günü organize edilen toplantıda Meclis Başkanı İlhan Ersan, YK Başkan Yardımcıları Mehmet Ayaz ve İbrahim Akkaya, YK Üyeleri Deniz Eyinç ile Erdem Ağan ve Meclis Üyesi Toros Demirdöven tarafından Gazi Üniversitesi öğrencilerine bilgi aktarıldı.

YK Üyesi Deniz Eyinç yaptığı sunumda Odanın projeleri, başarılı uygulamaları hakkında öğrencilere bilgi aktarırken, Yarımadanın ilk Stratejik Plan yapan kurumu olduklarına işaret etti. Bodrum'un tarihi, coğrafi, sosyo ekonomik yapısı hakkında da bilgi veren Eyinç, meslek gruplarına göre üye sayılarını da açıklayarak hangi sektörlere doğru bir eğilim olduğunu detaylandırdı.

Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz ise turizm konulu sunumunda gelecek tahminlerinden bahsederek Bodrum'u ziyaret eden turist sayılarının daha da artacağına vurgu yaptı. “Turizm bacasız bir fabrikadır.” diyen Ayaz, 12 ay turizm için Bodrum'un ikliminin ve coğrafi yapısının elverişliliğine dikkat çekti.

İnşaat sektörünün turizme etkisi hakkındaki sunumu ise Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya yaptı. Bodrum'daki yapılaşma sürecinden bahseden Akkaya, turizm ile Yarımadaya gelen ve buraya yerleşen nüfusun yarımadada neden oldukları değişimleri açıkladı.

YK Üyesi Erdem Ağan ise deniz turizmi hakkındaki sunumunda, Bodrum'un yat üretim kapasitesinden ve sektörle ilgili problemlerden bahsetti. 24 m üstü yat üretiminde dünyada 3. sırada olduğumuzu açıklayan Ağan, “En çok yat üreten 5 ülke arasındayız.” dedi. Ağan, İçmeler bölgesinin iyi bir planlamaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek, 60.000-70.000 yat kapasitesine ulaşarak pazar payının genişleyeceğini söyledi.

Sunumların ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan BODTO yönetimi öğrencilere mandalina gazozu, lokumu ve kolonyası ikram etti. Ayrıca Bodrum Mavi Dergisi, City Map, Sayılarla Bodrum, İşyeri Envanter Raporu, Bodrum Kaynakçası vb. Oda yayınları da kendileriyle paylaşıldı.

Soru ve cevap bölümünün de tamamlanması ile Öğrenciler Oda Yönetimi ile birlikte Gümüşlüğü gezerek belde hakkında bilgi topladılar. Akreditasyon Sorumlusu Nermin Gönen de bu gezi sırasında öğrencilere katılarak kalite kavramını anlattı. Gelecek dönemde de “Öğrenci Girişimciler Nasıl Yetiştirilir?” projesine devam edileceği ve öğrencilerin BODTO ile iletişimlerini sürdürmelerinin önemli olduğu dile getirildi.