BODTO’DAN ANKARA TEMASLARI
06.06.2018 16:58

Bodrum Ticaret Odası Bodrum'un sorunlarının çözümü için pek çok faaliyet, toplantı ve lobicilik faaliyetini gerçekleştirmiş ve sonuçlarının uygulanabilir olması için hala bu çalışmalarını sürdürmektedir.

05 Haziran 2018 Salı günü Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya ve Mehmet Ayaz ile Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder'den oluşan heyet Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı Ankara'da ziyaret etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın makamında gerçekleşen ziyarette Müsteşar Abdullah Kaya ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'da hazır bulundu.

Bodrum Ticaret Odası başta Bodrum yerel ekonomisini, sorunlarını ve beklentilerini paylaşma fırsatı bulurken, öne çıkan başlıca görüşme konuları; Bodrum Vergi Dairesi Müdürlüğünün hizmet verdiği yerin artık ihtiyaca cevap verememesi, kamu arazilerinin kamu kurumlarının ihtiyaçları kapsamında kullanılması için satışlarının kaldırılması, merkezi büyükşehirlerde olup Bodrum'da şubesi olan şirketlerin bölge ekonomisine katkısının sağlanması ve bunun Bodrum Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından takip edilmesinin önünün açılması, denizde yapılan yat turizminde %18 olan KDV'nin düşürülmesi, Gümüşlük'te yer alan bir arazinin müze olarak Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisinin yapılması ve en çok da ecrimisil konusundaki beklentiler doğrudan Bakan Naci Ağbal'a iletildi.

Bakan Naci Ağbal, konu üzerinde gelinen süreci yakından takip ettiklerini konu ile ilgili çalışmaların yapılacağını belirtti.

Bakan Naci Ağbal ile gerçekleşen görüşmenin ardından Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ve şube müdürleri ile gerçekleşen toplantıda yine ecrimisil konusu gündeme alındı. Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü'nün personel sıkıntısı dile getirildi. Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun konuları dikkatle dinleyerek, personel istihdamı talimatıyla birlikte önümüzdeki hafta Bodrum'da ki ecrimisil konusunun değerlendirilmesi için konunun uzmanlarını Bodrum'da çalışma yapmak üzere görevlendirdi.

Ankara ziyaretlerini değerlendiren BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “ Oldukça verimli geçen görüşmeler gerçekleştirdik. Bodrum yerel ekonomisi ve sorunlarını doğrudan paylaşma imkanı yakaladık. Sayın Bakanımıza ve Genel Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Sorunların doğrudan çözüme kavuşturulması için önemli adımlar attık. Gelecek günlerde konuların somut sonuçlarına ulaşacağımızdan dolayı oldukça umutluyuz. Artık Bodrum'da ecrimisil konusunun bir sorun olmaktan çıkmasını hedefliyoruz.”dedi.