YENİ MECLİSİN NİSAN AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
02.05.2018 16:11

Nisan ayında tamamlanan BODTO organ seçimleri sürecinden sonra Bodrum Ticaret Odası Meclisi ilk gündemli toplantısını gerçekleştirdi.

30 Nisan 2018 Pazartesi günü BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan başkanlığında bir araya gelen meclis üyeleri, 2018 Mart ayı Mizanının görüşülmesi, 2018 Nisan ayı Odamız faaliyetleri, Odamızda görev yapacak Eksper-Bilirkişi ve Hakem heyetinin seçilmesi, Hesapları inceleme komisyonunun seçilmesi, Odalar Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin değişen 65.maddesinin 5.fıkrasına göre Meclisin görevlendirme yetkisinin Yönetim Kuruluna devrinin görüşülmesi, Ortakent Unlu Mamülleri Ferat ACAR'ın fiyat tarifesi talebi ile 1 Nolu Meslek Komitesinin önerisinin tetkik ve müzakeresi, Unlu mamül üreten Odamız Üyesi firmaların Ramazan Pidesi fiyat tarifesi talebi ile 1 Nolu Meslek Komitesinin önerisinin tetkik ve müzakeresi gündemleriyle bir araya geldi.

Toplantıda 2018 Mart ayı mizanı kabul edilirken, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar KOCADON tarafından Nisan ayı etkinlikleri paylaşıldı.

Toplantıda söz alan Meclis üyeleri gündeme ilişkin görüşlerini dile getirirken, özellikle çevre, ses ve arıtma kirliliğine ilişkin çalışma yürütülmesi için bir komisyon kurulmasına karar verildi.

BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr.Fuat Önder meclis toplantısında yaptığı bilgilendirme sunumunda, BODTO'nun 2018-2023 Stratejik Planı hakkında yeni meclisimize bilgiler aktardı.

Özellikle Boğaziçi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile yapılan eğitimler hakkında bilgi verdikten sonra Mayıs ayında gerçekleşecek “Mavi Kelebekler” eğitim projesinden söz etti. Gelecekte bu üniversite ile akreditasyon konusunda ilişki kurulacağını ve akredite edilmiş sertifikalı meslek eğitimleri açmayı yeni dönemde hedeflediklerini belirten Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder, uluslararası projeler hakkında kısa bilgiler sundu. Sürdürülebilir Turizm konusunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü ile ortak projeler yürütmek üzere  “UN Global Sustainable Council” ve “Green Destinations Standard&Reporting System” yetkilileriyle görüşmelere başlandığını anlattı. Bu konuda uluslararası akredite edilen destinasyonların haline de sürdürülebilir turizme katkı sağlamak ve Bodrum Yarımadasında “Green Destination” belirleyerek projelendirmek, tanınırlığını sağlamak üzere önerilen çalışmaların ön bilgileri Nisan ayı meclisinde sunulmuş oldu.