BODTO Haberleri
ACI OT FESTİVALİ BAŞARILI GEÇTİ
Değerli Üyelerimiz,
27.03.2018 11:35

Bodrum Ticaret Odası tarafından desteklenen Acı Ot Festivali 24 – 25 Mart 2018 tarihleri arasında Ortakent köy içinde halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'un da katıldığı festivalde Bodrum'un birbirinden lezzetli yöresel tatları tanıtıldı.

Bodrum Acı Ot Festivali'nin açılışına Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman ve Taner Uslu, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, OYDER Başkanı ve Bodrum Acı Ot Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, OYDER ve festival komitesi üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernek ve siyasi parti temsilcileri ile Bodrum civarından, Ortakent'ten ve şehir dışından çok sayıda vatandaş, basın mensupları ve sosyal medya uzmanları katıldı.

“Sürdürülebilir turizm için gastronomi rotaları oluşturulmalı.”

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, festivalin daha ilk yılı olmasına rağmen oldukça etkili olmasının Bodrum için umut verici olduğuna işaret ederek şöyle konuştu: “İnsanlar Bodrum'a neden geliyor, farklı olduğu için, bize özgünlük katan o kadar çok değerimiz var ki. İşte Bodrum otları da bunlardan biri. Biz çocukluğumuzdan beri bu yöresel lezzetlerle büyüdük, şimdide sürdürülebilir turizm için bu ürünleri değerlendirmeli, gastronomi rotaları oluşturmalıyız. Bugün burada stand açan, festivali zenginleştiren Bodrum severlere gönülden tebrikler. Ayrıca festivalin organizasyon komitesine de başarılarının devamını dilerim.”

Bodrum'un yerel lezzetleri ve yöre kültürünü yansıtan üreticilerin sunduğu ürünlerin sergilendiği Bodrum Acı Ot Festivalinin açılışında konuşan OYDER Başkanı ve Bodrum Acı Ot Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Ahmet Aras ise “Bodrum her konuda çok zengin. Allah buraya çok büyük zenginlikler bahşetmiş. Denizimiz, havamız, doğamız, bitki örtümüz mükemmel. Türkiye'de 10 bin bitki türü varsa 5 bini Bodrum'da yetişiyor ve biz bunun birçoğunu yiyoruz. Biz bu festivali düzenlerken Bodrum ot kültürünü gelecek nesillere taşımak için yola açıktık. Amacımız; kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi yaşatmak ve bunları koruyarak geleceğe aktarmak. Festivalimize destek olan, katkı sunan Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası başta olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlara ayrıca sponsorlarımıza, OYDER ve festival ekibim adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Bodrum'un doğal otlarından Acı Ot, Baldıran, Deli Kenker, Turpotu, Tilkişen, Ada Marulu ve Deli Kenker Dolması, Külür, Çetimek Pidesi, Havanda İncir, Çetimek, Mart Mantarı Kavurması, Sakızdırık Köftesi, İlabada Dolması vb. yöresel ürünlerin yanı sıra Bodrum'a özel birçok gizli kalmış yöresel tat, festival boyunca ziyaretçiler ile buluştu. Sütten çökelek peynirine, zeytinyağından sabuna kadar özenle seçilmiş doğal ürünlere de festivalde yer verildi.