BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE KORUNMA STRATEJİLERİ
21.03.2018 08:35

20 Mart Salı günü Bodrum Kaymakamlığı himayesinde, Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bodrum Bağımlılıkla Mücadele ve Korunma Stratejisi Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya Başta Muğla Valisi Esengül Civelek olmak üzere, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Serttaş, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İlçe Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurul Üyesi Kurumların Yönetici ve Personeli ile ilçe protokolü katıldı.

Çalıştayda yaptığı konuşmada bir devlet politikası olarak mücadele edilen bağımlılığın toplum ve bireyleri etkileyen biyolojik, psikolojik, sosyal boyutları olan bir sağlık sorunu ve halk sağlığı sorunu olduğunu ifade eden Vali Civelek,  “Geleceğimizi tehdit eden, bu ciddi sorunumuzla mücadelede son yıllarda ülkemizde önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiş, bağımlılıkla mücadele alanında hizmet sunan kurumların kurumsal kapasitelerini, insan kaynaklarını, teknik kapasitelerini güçlendirmek, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu arttırmak üzere önemli adımlar atılmıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye ve Dünya Bağımlılıkla Mücadele ve Birincil Korunma Stratejileri, Bağımlılık Tedavi ve Rehabilitasyon, İkincil ve Üçüncül Korunma Stratejileri konusunda sunumlar yapıldı.

Çalıştayda bağımlılıkla mücadele konusunda kurumların nasıl işbirliği yapacağı, hangi, sorumlulukları alacağı, risklerin azaltılması için hangi çalışmaların yapılması gerektiği gibi konular üzerinde de çalışmalar ve sunumlar gerçekleştirildi.

Çalıştayın 3 ay, 6 ay ve 1 yıl sonra izlenme ve değerlendirilmesinin yapılacağı öğrenildi.