ZEYTİN AĞAÇLARI KORUNMALI
27.02.2018 13:52

Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 23 Şubat Cuma günü organize edilen etkinlikte zeytin ağaçlarının bakımı anlatıldı. Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğü görevli uzmanları tarafından Sazköy Kurudere  mahallesinde gerçekleştirilen etkinliğe yağışlı bir hava olmasına rağmen köylüler ilgi gösterdi.  T.C. Bodrum Ticaret Odası tarafından da desteklenen etkinlikte zeytin ağacı hastalıkları, zeytin zararlıları ile mücadele edilmesi, teknikleri, gübreleme, bakım konusunda bilgiler verildi.

Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyesi Zeki Özkeskin'in de katıldığı etkinlikte Sazköy Mahalle Muhtarı Erdal Yabacı'nın çağrısı ile katılım sağlayan vatandaşlar İlçe Tarım Müdürlüğü Uzmanlarının bilgilendirme çalışmalarına büyük ilgi gösterdiler. Bodrum İlçe Tarım Müdürü Fahrettin Doğan da çalışmalara bizzat katılarak bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

Bodrum çevresinde iklim koşullarının bu yıl nemli olması nedeni ile özellikle bordo bulamacı uygulamasına önem verilmesi öne çıkan konular arasında yer aldı. Etkinliğe katılanlara Bodrum Ticaret Odası tarafından mandalina gazozu ikram edildi.