Muğla Odaları Haberler
TSE MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ KURULDU
24.01.2018 09:17

MUTSO üyelerine müjde! TSE'den Hizmet Yeterlilik Belgesi almak için Denizli'ye gitmek zorunda kalan MUTSO üyeleri, Oda bünyesinde hizmet vermeye başlayan TSE Muğla Temsilciliği ile yerinde ve daha hızlı hizmet alabilecek.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) çalışmalarıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Muğla Temsilciliği kuruldu. MUTSO Merkez Hizmet Binasında, üyelere ve firmalara yönelik hizmet vermeye başlayan TSE Muğla Temsilciliği için açıklamada bulunan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, şunları kaydetti: “TSE Muğla Temsilciliği kuruldu ve Yeşim Baş Hanımefendi Muğla Temsilcisi olarak atandı. Odamız bünyesinde bugün itibariyle hizmet vermeye başlayan TSE Muğla Temsilciliği ile Odamız, hizmetlerine bir yenisini eklemiş oldu. Bundan sonra her sektörden üyelerimiz Hizmet Yeterlilik Belgeleri için Denizli'ye gitmek zorunda kalmayacak. Üyelerimiz yerinde ve daha hızlı hizmet alacaklar. Bu kapsamda TSE Muğla Temsilciliğimizin üyelerimize hayırlı olmasını diliyor, Yeşim Hanım'a yeni görevinde başarılar diliyorum.”

Yeni kurulan TSE Muğla Temsilciliğinin çalışma alanı ve kapsamı hakkında bilgi veren Muğla Temsilcisi Yeşim Baş ise TSE bünyesinde TSE Belgesi ve Hizmet Yeterlilik Belgeleri verildiğini, Muğlalı firmaların bundan sonra Hizmet Yeterlilik Belgeleri için Denizli'ye gitmek zorunda kalmayacaklarına vurgu yaptı. Baş şunları kaydetti: “Öncelikle TSE Muğla Temsilciliğinin açılması için özel çaba gösteren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş'a teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın sonucunda MUTSO üyeleri bundan sonra hem yerinde hem de daha hızlı hizmet alabilecek. Üstelik bu hizmet ile, firmalardan temin edilen inceleme heyeti giderleri de ortadan kalkmış oldu. Hizmet Yeterlilik Belgeleri yemek firmaları, yetkili servisler, danışmanlık firmaları gibi tüm sektörler için geçerli. Şuanda sadece akaryakıt istasyonları için zorunlu durumda, yoksa belediyeden ruhsat alamıyorlar. Ancak devlet kurumları genellikle belgesi olmayan firmalardan hizmet almak istemiyorlar. Belgeye ihtiyacı olan işletmeler ise her seferinde Denizli'ye gitmek zorunda kalıyorlardı. Bugünden itibaren tüm MUTSO üyeleri ve Muğla'daki işletmeler Hizmet Yeterlilik Belgelerini MUTSO Hizmet binasında hizmet vermeye başlayan TSE Muğla Temsilciliğinden alabilecekler. İlerleyen günlerde, elektriksel ölçümler, asansör muayene işlemleri ve araç kontrol merkezi bu temsilciliğe bağlı olarak yürütülecek. Daha uzun vadede ise ürün belgelendirme işlemlerini buradan gerçekleştirebilmeyi istiyorum.”

TSE Belgeleri ve hizmetlerine ilişkin bilgi almak isteyenler 0252 214 11 22 – 204 numaraları numaradan Yeşim Baş ile görüşebilirler yada MUTSO Hizmet Binasını ziyaret edebilirler.