BODRUM’DA DEPREM VE TSUNAMİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
05.12.2017 13:52

T.M.M.O.B İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Özyiğit Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'u, 5 Aralık Salı günü makamında ziyaret etti.

İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Metin Soylu' nun da katıldığı toplantıda 21 Temmuz 2017 tarihinde Gökova Körfezinde, Bodrum ve Kos Adası arasında aletsel büyüklüğü Mw=6.6 olarak gerçekleşen depremin bölgemize etkileri değerlendirildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Temsilciliği 21 Temmuz depremi ve tsunamisinin etkilerini bilimsel bir platformda tartışmak, geleceğe yönelik oluşturulacak hazırlık çalışmalarına katkı vermek ve kamuoyunun son bilimsel çalışmaların ışığında doğru bir şekilde bilgilenmesini sağlamak amacıyla, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğinde, 7 Aralık 2017 Perşembe günü, Bodrum Salmakis Otel de, Uluslararası katılımlı “Bodrum Deprem ve Tsunami Çalıştayı” düzenleyecektir.

Saat 9.00'da başlayacak çalıştaya BODTO Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Mahmut Özgür Yağcı'nın da çalıştaya katılarak BODTO'yu bu konuda bilgilendirmesi bekleniyor.

Çalıştayın düzenleme kurulu şu isimlerden oluşuyor;

Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, Çalıştay Başkanı
Orta Doğu Teknik üniversitesi

Dr. Ceren Özer Sözdinler
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü

İnş. Müh. İlhan Özyiğit
İMO Bodrum Temsilciliği Başkanı

İnş. Yük. Müh. Tarık Eray Çakır, Sekreter
İMO Bodrum Temsilciliği

Davetli konuşmacılar ise şu şekilde;

Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner
Orta Doğu Teknik Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği Bölümü - Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi

Prof. Dr. Şükrü Ersoy
Yıldız Teknik Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği Fakültesi - İnşaat Mühendisliği Bölümü