MECLİS TOPLANTILARIMIZ BODRUM’A YÖN VERİYOR
04.12.2017 09:01

Bodrum Ticaret Odası Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İlhan Ersan'ın yönetiminde 30 Kasım Perşembe günü BODTO Yeni Hizmet Binası Meclis salonunda gerçekleşti. Yoğun bir gündemle gerçekleşen toplantıda Yarımadayı ilgilendiren birçok proje konuşulurken özellikle alternatif turizm konusuna dikkat çekildi.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Odanın Kasım ayı faaliyetlerini açıklayarak, 14 Kasım tarihinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulu Toplantısına yeni hizmet binasında ev sahipliği yaptıklarını açıkladı. 9 No'lu meslek komitesinin talebi üzerine, Yunanistan'a çıkış tedbir kararı uyarınca yatların yaşadığı sorunların sezon öncesi çözümü konusunda Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile de görüştüklerini bildiren BODTO Başkanı Odanın üye sorunlarını üst yönetimlere aktarmaya devam edeceğinin altını çizdi. Kasım ayı boyunca gerçekleşen faaliyetlerden birinin de 6. Girişimcilik Eğitimi ile 23 Kusiyer eğitimi olduğuna işaret eden Kocadon, 29 Kasım 2017 Tarihinde Muğla Teknopark Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına katıldığını ve Bodrum'un bu projeden en üst seviyede faydalanması için çalıştıklarını bildirdi.

Toplantıda, Bilim Sanayi ve İl Müdürü Ahmet Bayramer, KOSGEB Muğla İl Müdürlüğünden Derya Delice Altunbağ, KGF bodrum Şubesi Müdürü İbrahim Turhan ve KÜSİ İl Temsilcisi Yrd. Dç Dr. Barış Ethem Süzek konuk olarak yer aldı ve “KÜSİ Kapsamında Destekler ve Faaliyetleri” hakkında görsel sunum eşliğinde Meclis Üyelerimize bilgi verdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Md Ahmet Bayramer, davetleri için BODTO Meclisine teşekkür ederken, “10. Kalkınma Planı doğrultusunda Ar-Ge Reform Paketi, Endüstri ve Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında çalışmaları sizlerle paylaşacağız. Ar-Ge Reform Paketi yürürlüğe girmiş durumdadır. AR-GE çalışmalarına ilgi duyan firmalar başarı sağlamaktadır. Bakanlık-Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, GEKA-KOSGEB-Muğla Ticaret ve Sanayi Odası-TÜBİTAK ortak olarak çalışmaktayız ve müracatlara destek vermekteyiz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi de proje hazırlama kısmında destek vermektedir. Şu tarihe kadar 40 firma ve 5 Ticaret Odasına sunum yaparak bilgilendirmelerimizi gerçekleştirdik.” dedi.

Extreme Sporlar 12 Ay Turizme Katkı Sağlıyor

Odamız tarafından da desteklenen TR Extreme “Rally Halikarnassos” yarışları ve alternatif turizm hakkında BODTO YK Üyesi Atilla Serttaş Meclis Üyelerine bilgi vererek, “16-19 Kasım 2017 tarihleri arasında Bodrum Yarımadası ve Datça'da gerçekleşen Rally Halikarnassos yarışları İlçemiz turizmine katkı sağlamıştır. Bu tür etkinliklerin Bodrum'u canlı tutmak ve turizmi 12 aya yaymak adına büyük öneme sahip olduğu kanısındayım. Hollanda'dan, İtalya'dan, İngiltere'den gelen 4 ülkeden yarışmacılarımız vardı. Rally Halikarnassos 2017 ilk başlangıcında uluslararası bir yarış haline geldi. 2018 yılında Mart-Nisan ayında gerçekleştirilmesini planladığımız bölümde daha fazla yabancı yarışçının katılacağı ve daha geniş kapsamlı olacağı kanısındayız. 150 yarışmacı katılımını sağlayacağız. Uluslararası basında haberlerimiz çıktı. Yerli Basında da oldukça geniş yer verildi. TRT-CNN-NTV gibi kanallarda haberleri yapıldı. Basında oldukça fazla yer almamız hem ilçemiz hem de Yarışlarımız için büyük bir kazanç. Gençlerimiz için bu spora katılmaları çok önemli, çünkü hayatlarına bu sayede disiplin gelecektir. Bundan sonraki organizasyonlarımıza sizlerin de desteklerinizi bekliyoruz. Çünkü bu spor alternatif turizme oldukça katkı sağlamaktadır. Çoğu sektör bu organizasyonlardan kazanç sağlanmaktadır.” şeklinde açıklamada bulundu.

Meclis Üyesi Mehmet Ufuk Gürül ise, Bodrum Yarımadasında bulunan Emlak, Turizm,ve Yatçılık sektörlerindeki firmalar ile Rusya'daki karşılıkları arasında ikili ilişkileri geliştirmek, olası işbirlikleri için gerekli altyapıyı sağlamak amacı ile gerçekleştirilmesi planlanan “Roadshow Moskov 2018” fuarı konusunda Meclis Üyelerine tanıtım yaptı.

“8 bin kişi Leleg Yolumuzu yürüdü.”

Toplantıda, Leleg Yolu Projesi hakkında Odamız Dış Ticaret Araştırma Eğitim ve Proje Birimi tarafından  Meclis Üyelerine bilgi verildi. Birim memuru Saadet Kablı, GEKA destekli proje ile 185 kmlik yürüyüş, 22 km'lik bisiklet yolu, işaretleme ve levhalama çalışmalarımızı, yaklaşık 600 kişinin katılımı 2 kez doğa yürüyüşü etkinliğini, 1 web sitesini, 2 akıllı telefon uygulamasını hazırladıklarını açıklayarak, “Bodrum Leleg Yolu projemiz 22 Kasım 2017 tarihi itibariyle sona erdi. Bununla beraber Leleg Yolu'nun tanıtımı için fuarlarımızda bunu anlatırken geldiğimiz bu süreçte Kayseri, Bursa, Eskişehir, Ankara, Söke, Didim, Milas ve Bodrum'lu yürüyüş gruplarından oluşan yaklaşık 5 bin'i tekil olmak üzere yaklaşık 8 bin kişi Leleg Yolumuzu yürüdü. Yerli ziyaretçilerimizin yanında yurtdışından gelen doğaseverlerde Leleg Yolunda buluşmaya başladı. Ukrayna'dan gelen bir çiftimiz Leleg Yolu anılarını facebook adreslerinden paylaştı. Yakın dönemde Başbakanlığa bağlı Dağcılık Federasyonu, Bodrum'da ulusal katılımı yüksek bir etkinlik planlaması yapmaktadır.” dedi.

Bodrum 2017 turizm/ticaret sezonunun değerlendirildiği Meclis Toplantısında, 2018 turizm/ticaret sezonu için beklenti ve görüşlerin alınması konusunun daha geniş kapsamlı tartışılabilmesi için Aralık 2018 Meclis toplantı gündeminde görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.