TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU MUĞLA’DA
22.08.2017 13:40

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere 21 Ağustos 2017 Pazartesi günü Muğla'ya geldi. Ziyaretlerde BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon hazır bulundu.

MUTSO Ortaca Temsilciliğinin Yeni Hizmet Binasının açılışı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti ardından, Babadağ Teleferik Projesi temel atma töreni gerçekleşti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Muğla efelerin diyarı. Bu yüzden sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Efe demek yiğitlik demektir. Muğlalı tüccar ve sanayicimiz en iyi hizmeti hak ediyor. Buralar hizmet verme makamı. Bu binalar da siz girişimci ve müteşebbislerin evi. Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olduğum günden itibaren özellikle turizm sektöründeki müteşebbislerin en büyük sorunu istihdamın üzerindeki vergi yükleri. Ekonomik şurada istihdam seferberliği başlatma konusunda bir talebimiz olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız bize tamam dedi ancak her firmanın en az bir kişi istihdam etmesi konusunda bir söz istedi. Sözümüzü yerine getirmek için daha önümüzde 6 ay var. Türk özel sektörü olarak, yapılamayanı yaptık. 1 milyon 500 bin üyemiz var, 1 milyon 600 bin yeni istihdam sağlandı. Bu bir dünya  şampiyonluğu. Özel sektördeki tüm kardeşlerimi kutluyorum. Derdimiz istihdam üzerindeki vergi yüklerinin kaldırılmasıydı. Şuanda yanınızda çalıştırdığınız her bir artı istihdam için ilk 3 ay sigorta primini ve maaşını devlet ödüyor. Sonraki 9 ay boyunca da istihdam üzerinde vergi yüklerinin hiçbirini ödemiyorsunuz. Bu da özel sektöre yüzde 20'lik bir avantaj sağlıyor.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

22 Ağustos 2017 Salı günü devam eden programa Muğla Ticaret Borsasının açılışı ile devam edilirken TOBB Fen Lisesi'nin temel atma töreni yapıldı.

TOBB'un 81 ilde 81 eğitim kurumu projesi kapsamında 2015 yılında TOBB, Milli Eğitim Bakanlığı, Muğla Valiliği, Bodrum Ticaret Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Marmaris Ticaret Odası ve Muğla Ticaret Borsasının işbirliği ile bir protokol imzalanmıştı.

Temel atma törenine katılan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “Muğla'mızın Menteşe ilçesinde kurulacak eğitim kampüsüyle tüm bölge genelinde önemli bir eğitim merkezine kavuşacağız. TOBB ekonomik faaliyetleri yanında geleceğin iş çevrelerini ve girişimcilerini yetiştirmek için de projeler üretiyor.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya'nın katıldığı törenlerin ardından Milas Ticaret ve Sanayi Odasının programı ile Rifat Hisarcıklıoğlu'nun programı sone erdi.