BODTO MAYIS AYI MECLİSİ TOPLANTISI
30.05.2017 16:41

T.C. Bodrum Ticaret Odası Olağan Mayıs ayı meclisi 30 Mayıs 2017 Salı günü BODTO Konferans Salonunda Meclis Başkanı İlhan Ersan başkanlığında gerçekleşti.

Meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantının gündeminde, Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Başkanı Özay Kartal'ın Uluslararası Mausoleum Çalıştayı, BODTO Yeni Hizmet Binası, BODTO Mayıs ayı faaliyetleri, Nisan ayı mizanın tetkik ve onayı, fiyat tarifesi talepleri yer aldı.

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özay Kartal, “Danimarka, Almanya ve Türkiye'den gelen bilim adamları ve bürokratlar, Mausoleum'un yeniden kültür dünyamıza hak ettiği yere kavuşması noktasında yapmakta oldukları çalışmalar hakkında görsel sunumu ile Meclis üyelerine bilgi verdi. Sunumu dinlemek üzere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'da meclis toplantısında hazır bulundu. Özay Kartal, sunumunda Bodrum'un elinde bulunan bu değeri korumak ve anlatmak amacıyla çıktıkları yolda, 1966 yılından bu yana devam eden kazıların sonrasında koruma amaçlı bir plan üzerinde çalışıldığını, mevcut mezarın iklimsel tahribattan korumak ve nasıl mimari yapıya sahip olduğunu göstermek için genel hatların sunulacağı bir heykel canlandırma yapıldığını, Akademi Vakfının proje yürütücüsü olmayıp, bir koordinasyon merkezi olarak hareket ettiğini, Bakanlık ve gerekli tüm kurulların planlama ve yürütücülüğünde hareket ettiklerini belirtti. Projenin taslak proje bedelinin yaklaşık 10 milyon $ olduğu ve 3 yıllık bir iş planına sahip olduğu paylaşıldı.

BODTO Yeni Hizmet Binası inşaatının son güncel durumu paylaşılırken, yüklenici firma tarafından özellikle inşaat bitimine kadar tüm inşaat malzeme alımlarının Bodrum'lu firmalardan gerçekleştirmeye özen gösterdiği, alım yapılan 27 firmanın 24'ünün Bodrum firması olduğu belirtildi.

BODTO'nun mayıs ayı faaliyetlerini Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon sundu.

Ramazan Pidesi Fiyatı BODTO Meclisi'nde Görüşüldü.

Odamıza kayıtlı olan ve Bodrum'da faaliyet gösteren fırınların talebi üzerine ramazan pidesi fiyatları değerlendirilirken, çevre ilçelerde rakamlarda göz önünde bulundurularak, 300 gr. Ramazan pidesinin 2-TL'den satılmasına oy birliği ile karar verildi.

BODTO Meclisi sair işlerle görüş ve önerilerin aktarılmasıyla son buldu.