BODRUM’DAN TUNUS’A DOSTLUK ZİYARETİ
25.05.2017 13:38

Aralarında Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Özşeker'in de bulunduğu, Bodrum Belediyesi yetkililerinden ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan heyet, Amiral Turgut Reis'in doğduğu Bodrum'dan yola çıkarak Amiral'in torunlarının yaşadığı ve Bodrum ile kardeş şehir olan Tunus'un Djerba (Cerbe) adasına ziyarette bulundu. Tarih, kültür ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek, kültür, tarih, sanat, turizm, spor alanlarında ortak faaliyetlerin artmasını sağlamak amacıyla 21-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyarette Tunus heyeti Bodrum'a davet edildi.

21-24 Mayıs tarihleri arasındaki Tunus ziyaretine Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Özşeker, Bodrum Belediyesi'nden Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülizar Akbay ile Basın Yayın ve Medya Tasarım Birimi Sorumlusu Fikret Hıdır, Türk- Tunus Dostluk Derneği Başkanı Cenap Eke, Turgut Reis Tarih, Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği Başkanı Tarık Eray Çakır, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Uncuoğlu katıldı.

Heyet Bodrum'un kardeş şehri Tunus'un Djerba Adası'nda Houmt Souk Belediye Başkanı Cher Nader Khimili'yi makamında ziyaret ederek görüşmelerde bulundu. Heyette Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan da yer aldı. Heyeti; Djerba Milletvekili Besma Jebeli ve Houmt Souk Belediye Başkanı Cher Nader Khimili başta olmak üzere Houmt Souk Belediyesi'nden direktör Nabil Ben Haddada, teknik işler direktörü Houcine Daghfas ve koordinatör Houcine Tobji ile Seyahat Acenteleri Başkanı Hamda Abdellaoui, Tarih ve Arkeoloji Derneği Başkanı Rached Ben Jemaa karşıladı.

Büyükelçi Doğan, ziyaret ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “İlişkilerimizin 454. yılına giriyoruz. Gerek Türk gerekse Tunus toplumu açısından da ilişkilerimizin hep gelişip büyüyerek devam etmiş olması, iki toplum açısından da büyük bir avantaj. Karakter ve kimlik değerleri olarak birbirine çok yakın, birbiriyle örtüşen tarafları var. Bulunduğumuz ortamda, hangi arkadaşın Tunuslu hangi arkadaşın Türk olduğunu ayırt etmek gerçekten çok zor.” dedi.

Bodrum Ticaret Odasının Stratejik Planı çerçevesinde, ÜYELERİNİN İHRACAAT KAPASİTELERİNİ DESTEKLEYEREK BODRUM MARKASI OLMUŞ İŞLETMELERİ YARATMAK VE ULUSAL / ULUSLARARASI BOYUTTA TANITMAK faaliyetini hayata geçirmek için katılım gösterdiği ziyarette, Djerba Milletvekili Besma Jebeli'ye, Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan'a ve Belediye Başkanı Cher Nader Khimili'ye Bodrum Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi Alper Özşeker tarafından plaket verildi. Ziyaretin amacına ulaştığını, fikir alışverişinde bulunularak projelerin nasıl hayata geçirilebileceğini tartıştıklarını belirten Özşeker, “Samimi bir ortamda gerçekleşen ve gelecekte olumlu sonuçlarının alınacağını düşündüğüm bu ziyaretlerin karşılıklı olarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Beş gün boyunca Tunus'ta çeşitli ziyaretlerde bulunarak iki turizm kenti arasındaki ilişkileri güçlendirmek için görüşmeler yapan olan Bodrum heyetinin daveti üzerine Tunuslu protokol heyetinin, 23-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Turgutreis'i anma günlerine katılması bekleniyor.