BODTO ANKARA’DA TEMASLARA DEVAM EDİYOR
25.05.2017 08:43

Bodrum Ticaret Odası TOBB 73. Genel Kurulu katılımı için Ankara'ya gitti. Ankara'da Muğla Milletvekilleri ile görüşen BODTO heyeti 2017 yılı turizm sezonu başlarken, Bodrum'un nabzını Ankara'ya taşıdı.

23 Mayıs 2017 Salı  günü BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya, Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç, Meclis Üyeleri Hatice Türkel, Toros Demirdöven, M.Ufuk Gürül ile Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder'den oluşan heyet Muğla Milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer'i Meclis'te ziyaret etti.

Ziyarette Nisan-Mayıs döneminde Muğla Defterdarlığı ile başlatılan ecrimisil çalışması paylaşılırken, Bodrum Ticaret Odası “ecrimisil” konusunda çözüm önerileri bir kez daha doğrudan anlatma imkanı buldu. Ecrimisil denilince artık Ankara'da direk akla Bodrum geldiği belirtilirken, çözüm için Bodrum Ticaret Odasının her türlü çalışmaya destek vermekte olduğunun altı çizildi.

Milletvekilleriyle yapılan görüşmenin en önemli kısmı da yine turizmde yürütülen faaliyetler ve geçen yıl düşen turist sayısına bağlı olarak işletmelerin yaşadığı sıkıntılar oldu. Başta KOSGEB kredileri ve istihdam teşviklerinin Bodrum'da yoğun şekilde kullanıldığını belirten BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “iç ve dış pazarlarda tanıtımı güçlendirerek Bodrum'u doğru tanıtmak için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, tüm üyelerimiz başta olmak üzere turist sayısının nitelikli olarak artması ve nitelikli turistin Bodrum'u tercih etmesi ile turizm gelirlerimizin artırılması, bu bağlamda da her türlü destek ve teşviğin kamu nezdinde daha çok kullanılabilir olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Muğla Milletvekilleri sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirtirken, tüm Bodrum'a iyi bir sezon temennisinde bulundu. Yaşanılan sorunların çözümü için Meclis'te her türlü çalışmayı yürüttüklerini belirtirken, görüşülen konuların takipçisi olacaklarını belirttiler.

Görüşmelerin ardından ziyaret son buldu.