BODTO 73. TOBB GENEL KURULUNDA
24.05.2017 15:34

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 73. Genel Kurulu 23 Mayıs 2017 Salı günü Anıtkabir ziyareti ile başladı. Ardından TOBB İkiz Kulelerde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan törene Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, milletvekilleri ve TOBB delegeleri katıldı.

Bodrum Ticaret Odası TOBB delegeleri de genel kuruldu yerini aldı. BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya ve Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç, Meclis Üyeleri Hatice Türkel, Toros Demirdöven, M.Ufuk Gürül ile Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder katıldı.

TOBB delegesi olarak 10 ve 20 yılını dolduranlara, son seçimlerden bu yana ahirete intikal eden Oda ve Borsa Başkanlarının ailelerine ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde Başkanlık yapmış olan Ali Coşkun'a Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket takdim edildi.

-“Örnek meslek örgütüyüz”

Oda ve Borsa camiası olarak sadece günü kurtarmak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışta olmadıklarının altını çizen M. Rİfat Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Her alanda, yeni ve çok daha büyük hedeflere ulaşmak için gayret gösterdik. Çünkü bizler kadim Ahilik teşkilatımızın günümüzdeki temsilcisiyiz. Ecdadın bize bıraktığı bu kutlu mirasın hakkını vermek için uğraş veriyoruz. Sadece şikâyet etmek, sadece talep etmek bize yakışmaz. Sorunlar ve tespitlerle birlikte çözüm önerilerini hazırlıyor, siyasilerimize ve hükümetimize iletiyoruz. G20'den, Eurochambres'a, İslam Odası'ndan, Asya-Pasifik Odası'na kadar, tüm küresel platformlarda Türk iş dünyasının sesini duyuruyor, hakkını savunuyoruz.

Türk özel sektörü olarak dün olduğu gibi yarın da, ülkeyi daha güçlü, daha zengin yapmak için üretmeye, emek vermeye devam edeceklerinin altını çizen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, elbirliğiyle Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokacaklarını vurguladı.

24 Mayıs 2017 Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile devam etti. TOBB ETÜ Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Genel Kurulda Hisarcıklıoğlu yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararlar daha hızlı alınacağını belirtirken, “Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye'nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı, Yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararlar daha hızlı alınıp uygulanacak. Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece ekonomide yeni bir büyüme modelini ve kalkınma hamlesini hazırlayabileceğiz” dedi.

Ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2023 Türkiye için bir dönüm noktası olacak. Karşı karşıya kaldığımız her meydan okumayı bir fırsat olarak görüyoruz. İstihdam kampanyamızda rakam 1 milyon 170 bine ulaştı. Tüm bunlar bu ülkede bir dayanışma ruhunu getirecek. Gelecek bilgi temelli ekonomi üzerine kurulacak. Ülkemizi küresel yatırım merkezi haline getirerek, demokratik ve ekonomik standartları yüksek bir Türkiye için hep beraber çalışmalıyız. Büyük olmak için imkanlarımız içeride ve dışarıda en iyi şekilde kullanmalıyız. İşte o zaman Türkiye'nin önünde kimse duramaz. Başkalarına uygulamadıkları kriterleri bize dayatanlar yarın oyunu bizim kurallarımıza göre kurmak zorunda kalacaklar. O zamana kadar durmadan çalışacağız.” diyerek Türk ekonomisinin geleceğini görüşüldü.

TOBB 73.Genel Kurulu değerlendiren BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, böyle büyük bir camianın parçası olup, Bodrum'u Ankara'da temsil etmenin önemini vurgularken, “ Bodrum Ticaret Odası olarak bölgemiz ve üyelerimiz için Ankara ile köprü görevimiz sürüyor, genel kurul aracılığıyla ihtiyaç ve sorunlarımızı iletme imkanı da yakaladık. Bodrum Ticaret Odası TOBB bünyesinde hizmet veren ve başarıları ile ilçe odası olmasına rağmen 365 Oda ve borsa arasında ön sırada yer alan bir meslek kuruluşudur.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

BODTO heyeti, genel kurul katılımı yanında Ankara'da birçok kurum ziyareti ve görüşmeleri de yürütmeye devam ediyor.