SİBER SALDIRI UYARISI
17.05.2017 11:21

Bazı ülkelerde sağlık sistemleri hedef alınırken bazılarında iş ve finans dünyasını hedef alan siber saldırılar yakın dönemde yaşanmıştır. Aynı zararlı yazılımın Ülkemizde de yayılmakta olduğu hususunda Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından açıklama yapılmıştır.

Bilgisayar kullanıcılarının dosyalarını şifrelemek suretiyle kullanılamaz hale getiren ve yeniden kullanıma alınabilmesi için fidye talep eden bu zararlılara karşı bilinçli olması, bilinmeyen e-postaları açmamaları, özelikle ilgi çekici olması için operatörlerden veya bankalardan gelmiş gibi gözüken veya çarpıcı konular içeren mesajların içerisindeki linklere tıklamamaları ve içindeki dosyaları çalıştırmamaları büyük önem arz etmektedir.

WANNACRYPT zararlısı elektronik posta yoluyla dağıtımı yapılan ve elektronik posta kutunuza tanımadığınız kişi ve kurumlardan özellikle eklenti veya bir link içeren posta gelir ise kesinlikle dikkate almayın ve elektronik postayı siliniz.

TOBB Bilgi Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Odamıza ulaşan bilgilendirmeyi önemle dikkat etmenizi rica ederiz.

Bodrum Ticaret Odası