BODTO TİRHANDİL CUP’IN ŞAMPİYONU BASTARDA OLDU
15.05.2017 11:22

Bodrum'un özgün ahşap teknelerinden olan tirhandillerin tanıtımı ve alternatif turizme katkı sağlamak için düzenlenen, BODTO Tirhandil Cup Yelken Yarışını Bastarda ekibi kazandı. 14 Mayıs Pazar günü, Bodrum Mandalin Bar'da düzenlenen ödül töreninde ilk 5'e giren teknelerin ekiplerine, organizasyona destek olan, sponsor olan kişi ve kurumlara, görev alan organizasyon komitesi üyelerine kupalar ve plaketler verildi.

T.C. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ana sponsorluğunda, Era Yelken Kulübü tarafından, The Bodrum Cup organizasyon komitesinin destekleriyle düzenlenen yarışlarda ilk beş sırada; 1. Bastarda, 2. Gargantua, 3. Gülşade, 4. Kalita, 5. Whisper yer aldı.

Ödül alan teknelerin ekiplerini tebrik eden Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrumun özgün değerlerine onları yaşatarak sahip çıkmalıyız; işte bu nedenle biz de BODTO Tirhandil Cup'ı başlattık, bundan sonra her sene düzenli olarak bu yarışları devam ettireceğiz.” diyerek, Bodrum'un doğru şekilde tanıtılması gerektiğini ve denizcilik kültürüyle ön planda olan yarımada için yelken yarışlarının bunun en güzel örneği olduğunu belirtti.

BODTO 2017 Tirhandil Kış Trofesi kapsamında 4 ayakta toplam 12 yarış yapılırken, bu teknelerin yapımında yer alan ustalar da yarışlara katılma fırsatı yakaladı.