BOSNA-HERSEK İLE TİCARİ İLİŞKİLER GELİŞİYOR
27.04.2017 16:01

Bosna Hersek ve Kosova'dan gelen 8 kişilik heyet 4 gün boyunca Bodrum başta olmak üzere Muğla ve ilçelerinde bir dizi ziyarette bulunuyor.

Bu çerçevede 26 Nisan 2017 Çarşamba günü Bodrum Ticaret Odası heyetini ziyaret eden Saray Bosna Ekonomi Bakanı Sedzad Milanovic, Turizm Bakan Yardımcısı Osman Buz, Bosna Hersek İş Adamları Federasyon Başkanı Mensur Bektic, Bosna Hersek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sefir Gasal, Zenika Kontanu İş Adamları Dernek Başkanı Ahmet Alic, Bosna Hersek turizm acenteleri dernek Başkanı Diana Mehcic ve Kosova Parlemantosu Meclis Başkan yardımcısı Milletvekili Fikrim Damka ile Kosova Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Levent Buş ile Bodrum'la Bosna-Hersek arasında ticari ilişkilerin ve başta turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla toplantı yapıldı.

Bodrum Ticaret Odasını temsilen Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Eyinç Ve Erdem Ağan İle Meclis Üyesi Toros Demirdöven hazır bulundu.

BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya açılış konuşmasını yaparken, heyete hoş geldiniz dedi. Bodrum ekonomik yapısı hakkında genel bilgilendirme yaptıktan sonra Bosna-Hersek ile ticari işbirliklerinin gelişmesi adına yat imalat sektörü hakkında Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan bilgi verdi. Yine Bodrum inşaat sektörü hakkında ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya bilgilendirme yaptı. İki ülke arasındaki turizm potansiyeli paylaşılırken, Bodrum'un yatırım alanları paylaşıldı.

Toplantıya aynı zamanda TÜRSAB, BODER VE BESİAD temsilcileri de katılırken, Bodrum'un ekonomisi enine boyuna görüşülmüş oldu.

Ardından Bodrum Ticaret Odası ile Bosna Hersek iş adamları federasyon, Bosna Hersek Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Zenicko Dodojskog Bölgesi Esnaf Odası arasında ticari işbirliği ve iyi niyet protokolleri imzalandı.

İyi dilek ve temennilerle ziyaret sona ererken, iki ülke arasında turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla çalışma yürütülmesi kararlaştırıldı.