KADIN GİRİŞİMCİ YÖNETİCİ OKULU
26.04.2017 15:26

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM) Bodrum'da, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) işbirliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun mezunları, sertifikalarını aldı. BODTO'da gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 ay süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu geliştirmek hedeflendi. Eğitimi tamamlayanlara sertifikaları, 25 Nisan Salı 2017 günü düzenlenen törenle verildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Meclis Üyesi Niyazi Atare, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Başkan Yardımcısı mehemt Ayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Eyinç, Alper Özşeker, Orhan Dinç, Genel Sekreter Prof.Dr.Fuat Önder ile Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak törende hazır bulundu.

Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, “Kadın girişimcilerin Türkiye ekonomisine sağladığı katkının öneminden hareketle, 2006 yılında girişimci kadınları farklı segmentte değerlendiren ilk banka olduk. 10 yılı geride bıraktığımız kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımızı; finansman, cesaretlendirme, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel alanda yoğunlaştırdık. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'yle 2012'de başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi üzerine ücretsiz eğitim veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz.” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan, Bodrumlu girişimci kadınlardan beklenen başarıya ulaşıldığına dikkat çekerek; “Bu işe karar verdiğimizde katılımın bu kadar yüksek olmasını beklemiyordum doğrusu. Bodrum'a yakışır yüksek bir katılım oldu. Diğer taraftan katılan kadınlarımızın enerjisini görünce, başarı oranının bu kadar yüksek olacağını bekliyordum…” dedi.

Törende söz alan Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrum genelinde kadınların iş yaşamındaki yeri ve etkinliğinin güçlü olduğunu görüyoruz. Kendine güvenen, kendi kendine yetebilen nesilleri yine kadınlarımız yetiştiriyor. Bu nedenle başta üyelerimiz olmak üzere tüm kadınlara iş ve sosyal alanda destek veriyoruz. Eğitimin hem kişisel hem de ticaret hayatına sağladığı katkının bilinciyle geleceğimiz için çalışan Bodrum Ticaret Odası, bugüne kadar 200 eğitimle, toplam 10.670 katılımcıya ulaştı. 4-25 Kasım tarihlerinden 113 kadın girişimcimle gerçekleşen Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitimleri sonucunda da 92 katılımcımız belge almaya hak kazandı. Bodrum Ticaret Odası olarak her zaman yeni fikirlere ve girişimlere destek veriyoruz, ancak bu eğitim çok daha anlamlı oldu. Çünkü bu kez kadınlarımızın yoğun talebiyle çok verimli 50 saatlik eğitimi tamamladık. Eğitimden sonra, katılımcılarımızdan iş hayatlarına pozitif katkı sağladığımız şeklinde geri bildirim aldık. Eğitimin tekrarlanması için yeni taleplereler gelmeye başladı. Başta Garanti Bankasına ve Boğaziçi Üniversitesine, eğitimcilerimize çok teşekkür ediyoruz. İşbirliğimizin gelecek dönemde de artarak devam etmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, Bodrum'da böylesine bir topluluğun belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirtirken,  “Kendine inanan, güvenen, kocalarını sosyal sigorta kurumu gibi görmeyip ayaklarının üzerinde duran bu güzel kadınlarla birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Sizler altındaki karayı kaybetmeyi göze alıp, yeni karalar keşfeden, yanlış yapmaktan, kaybetmekten korkmayan bir grupsunuz. İnsanlar ancak böyle düşünürse başarıyı elde edebilir. Sizler riskleri alan, kendine güvenen insanlarsınız. Onun için sizleri tebrik ediyorum…” dedi.

Ardından eğitim ve sınav programında başarılı olan kadın girişimcilere sertifikaları dağıtıldı.

BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr. Fuat Önder tören sonrasında Bodrum Ticaret Odasının geleceğe yönelik yatırım yaptığını dile getirerek, önümüzdeki sonbahar döneminde kadınlara yönelik olarak, geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi biri girişimci ve lider olabilmesi için özel eğitimler düzenleyeceklerinin bilgisini verdi. Geleceğin Bodrum Ticaret Odası için yeni hizmet binası ile teknik altyapımızı güçlendiriyoruz. Eğitimlerin önemini çizen Prof.Dr.Fuat Önder, tüm gruplara yönelik BODTO faaliyetlerinin süreceğini söyledi.

Bodrum Ticaret Odası başta kadın girişimciler olmak üzere tüm paydaşlarına yönelik eğitim çalışmalarına yakın dönemde farklı ve alternatif eğitim programlarına devam edecektir.