ECRİMİSİL SORUNUNA ÇÖZÜM YOLDA
24.04.2017 16:06

24 Nisan 2017 Pazartesi günü Bodrum Ticaret Odası ev sahipliğinde Muğla Defterdarı Veysel Sezgin başkanlığında geçmişten bu yana süregelen “ecrimisil” soruna çözüm bulunması amacıyla sivil toplum kuruluş temsilcileri başta olmak üzere turizmciler ve yat imalatçıları katıldı.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç, Meclis Üyesi Toros Demirdöven ile BODER Başkanı Halil Özyurt, BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu, AKP ilçe Başkanı Macit Gündoğdu hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “Ecrimisil için yıllardır mücadele veriyoruz. Sayın defterdar geldiğiniz için çok teşekkürler. Ecrimisil için çalmadığımız kapı kalmadı. İnşallah bir sonuca varırız. Kazançlardan fazla Ecrimisil ödemeye başladık. Turizmin kötü gittiği bu günlerde dertlerimizi anlatalım, çözüm önerilerimizi sunalım. Bugün bu işi burada bitirelim.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Muğla Defterdarı Veysel Sezgin, yaşanılan sıkıntıları dikkatle ele alacaklarını belirterek, Bodrum'un ecrimisil konusunda en çok ve toplu şikayet edilen ilçe olduğunu, bu nedenle Bodrumluların yaşadığı bu sorunun acilen çözümü için bir grubun Bodrum'da çalışma yürüteceğini, işletmelerin yaşadıkları sorunları dosyaları ile kendilerine teslim etmeleri ile işlerini önemli ölçüde kolaylaştıracağını belirterek, çalışma yapacak heyetin hazırlayacağı rapor sonucunun başta Milli Emlak Genel Müdürlüğü olmak üzere Maliye Bakanlığına iletilerek gerekli yasal düzenleme ve uygulamanın hayata geçirilmesini sağlayacaklarını belirtti.

BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya moderatörlüğünde süren toplantıda işletmeler ecrimisil konusunda yaşadıkları sıkıntılarını örnekleriyle dile getirdi.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda Muğla Defterdarlığından gelen heyet notlar alırken, Bodrum'da ecrimisil sorunun çözümü BODTO işbirliği ile çalışmalara başlanıyor.