BODRUM LELEG YOLU DOĞU ETABI AÇILIYOR-DAVETLİSİNİZ
23.03.2017 13:02

Güney Ege Kalkınma Ajansı'mızın 2015 yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında “Bodrum Leleg Yolu” projemiz destek almaya hak kazanmıştı.

Bodrum'da yürüyüş yolları, bisiklet yolları güzergahları ile çevre düzenlemelerinden oluşan projemiz “Bodrum Leleg Yolu” ile kış ve bahar aylarında alternatif turizmin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Projemizde toplam 185 km'lik güzergahımızın Pedasa bölgesinin açılmasının ardından doğu etabının da turizme kazandırılmasından mutluluk duyuyoruz.

Bu nedenle 01 Nisan 2017 Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz açılış töreninde sizleri de bekliyoruz.

“BODRUM LELEG YOLU” PROJESİ DOĞU ETABI AÇILIŞ TÖRENİ PROGRAMI

TARİH:01.04.2017

SAAT:11:00

YER: GEDİKLİGÖL MEVKİİ

10:00-10:30      BODRUM TİCARET ODASI ÖNÜNDEN SERVİSLERLE HAREKET

11:00-11:30      AÇILIŞ KONUŞMALARI

11:45               BODRUM LELEG YOLU DOĞU ETABI AÇILIŞ TÖRENİ

11:45-17:00      BODRUM LELEG YOLU DOĞU ETABI YÜRÜYÜŞÜ

17:00-17:30      BODRUM TİCARET ODASINA SERVİSLERLE GERİ DÖNÜŞ

“BODRUM LELEG YOLU” DOĞU ETABI AÇILIŞI

• Bodrum Ticaret Odası önünden hareket edecek servislerle Gedikligöl Mevkiine ulaşılarak açılış konuşmaları ve tören sonrasında yürüyüşümüz, Çiftlik-Etrim karayolunun kot olarak en yüksek noktasında, 260 kotlarında Gedikgöl mevkiinde ( A noktası ) başlayacak olup, yaklaşık 460 kotlarında batıdaki Kaplan dağına tırmanılacaktır.
  • Çok geniş ve düz alana yayılmış olan Kaplan dağında çok zengin Leleg kalıntıları bulunmaktadır.
  • Kaplan dağının batı yönünde kot olarak yaklaşık 200 m'lik inişle eski Çiftlik Kaklık patikasına varılacaktır.
  • Güney batısındaki zeytinlik alandan geçilerek ve kot olarak 70 m yükselerek Leleg kalıntılarının bulunduğu Kocaçal tepesine çıkılacaktır.
  • Rotanın devamında Ana Leleg yolundan çıkılıp, Çiftlik köyü bağlantı yolu takip edilerek kuzeydeki Küçüksarnıç deresine inilecektir.
  • Eski Bodrum-Milas kara yolu üzerindeki Çat köprüsünde ( B noktası ) yürüyüşümüz sonlanacaktır. Yeniden Bodrum Ticaret Odası önüne servislerle geri dönüş gerçekleşecektir.
  • Rotanın tamamı 7 km olup, yürüyüşe uygun kıyafetler tercih etmenizi rica ederiz.