MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI BAŞLIYOR
23.03.2017 12:43

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen 48 tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmişti.

Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi kapsamı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Belgesiz çalışanı olan işletmelere yönelik idari para cezası uygulandığından, işletmelerin zorunluluk kapsamındaki mesleklerde belgeli çalışan istihdamı önem kazanmıştır.

Bu kapsamda Bodrum Ticaret Odası ve MEYBEM A.Ş. tarafından yürütülen, “Mesleki Yeterlilik Kurumu” ve “Türkak” tarafından akredite sınav ve belgelendirme faaliyetleri;

·         6 – 7 Nisan 2017 Duvarcı ve Ahşap Kalıpçı sınavlarımız,

·         8 Nisan 2017 Sıvacı-Demirci ve Isı Yalıtımcısı sınavlarımız,

·         9 Nisan 2017 Seramik Karo Kaplamacısı sınavlarımız gerçekleşecektir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen işletme ve personellerin Bodrum Ticaret Odası ile temasa geçerek, kayıt ve başvuru işlemlerini tamamlaması önemle rica olunur.